awender

Amerikai hadsereg

Az amerikai hadsereg nagyon komolyan veszi a háborút. Látva a katonai játékok népszerűségét jött az ötlet: egy olyan játék kifejlesztése, mely ízig-vérig valóságos és száz százalékosan az amerikai hadsereg arzenáljára és taktikájára épít. Mivel a hadsereg nem ebből akar meggazdagodni, a játék ingyenesen hozzáférhető - azonban a minőségi mércét rendkívül magasra állították.

A mai pilóták nagy része számítógépes szimulációk előtt töltött többszáz óra után kapja meg élete első felszállási engedélyét. Sok harci gép szimulátort csak annyi különböztet meg a valóságostól, hogy 1-2 gombbal többet kell használni a valóságban.

A kommandós, taktikai játékok is egyre élethűbben ötvözik a valódi harci stratégiát és előtérbe helyezik az agyatlan "lőj-arra-aki-él-és-mozog" típusú játékokkal szemben a valós harci megoldásokat.

Az amerikai hadsereg úgy döntött, miért is ne kezdhetné el a szimulációs kiképzést már fiatalkorban. Ezért egy olyan játékot alkottak, mely grafikailag komoly versenytársa a piacon levő játékoknak, teljes egészében az amerikai hadsereg taktikai rendszerét használja és ingyenes - illetve adófizetők pénzéből finanszírozva.

A játékot már tizenéves kortól az iskolapadba szánják, ezért kerülték a "Ryan közlegény megmentése" típusú realitást.

A játékról megjelent videóelőzetesek izzó akciót és sok izgalmat ígérnek. A nyár folyamán az internetről is letölthető játék jelenleg CD-n előrendelhető - egyelőre csak amerikaiak számára. Mivel NATO tagország vagyunk, ezért valószínűleg a taktikai elemek a magyar hadseregben sem fognak lényegesen különbözni a jövőben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mumeen #45
    Az Amerikai Tengerészgyalogsághoz hogyan kell jelentkezni?Állampolgárság muszáj?
  • dotkom #44
    na akkor igy ra 2-3 evre en is hozzaszolok.
  • Christian #43
    az us armyban a tiszteknek, van váll-lapjuk?
  • AtisH #38
    Nekem egy kicsit eltér a vélemenyem (és tapasztalatom) ezzel kapcsolatban... Az tény, hogy a kormány támogatja őket, de pl. a fizetés már nem olyan kecsegető. Egy normálisabb amcsi melóhelyen már többet lehet keresni, mint a seregben. Nagyképűségben meg hasonlítanak az oroszokhoz azzal a különbséggel, hogy van pénzük. A sokuk azért ment el katonának, mert a civil életben többre nem volt képes.
    Egy poén a végére: Találkoztam egy katonai bázison olyan amcsi katonanővel, aki éjszaka taxit kért, hogy 200 méterre elvitesse magát, mert félt a sötétben!!!8-O Ja és 20 percet kellett várnia a taxira!
  • Gabo #37
    El vagytok tévedve, ha azt hiszitek, hogy az amcsiknál csak a hülyék mennek katonának. Ne a magyar viszonyokból induljatok ki!
    Náluk aki katonának megy egy rakat extra juttatásban részesül, és nem csak ő, hanem a családja is. Ha jól tudom pl. ingyenes orvosi ellátást kapnak. Különféle képzéseken vehetnek részt. Van aki a technikusi, mérnöki képzését, vizsgáját a hadseregnél teszi le, szintén ingyen. Ha valaki pilóta képzésben részesül az esetek többségében a szolgálati idő után a civil életben is tudja használhatja a megszerzett tudását. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb fizetést kapnak, mintha munkanélküliként tengődnének az utcán.
    Persze benne van a pakliban, hogy éles helyzetben is felhasználják őket...
    Ezzel együtt persze a program fejlesztése mögött húzódó ideológiával nem értek 100%-ig egyet.
  • AtisH #33
    Ááá! Katonának csak az agyament ember megy el. Abból meg az amcsiknál van bőven.:-D
  • AtisH #32
    Gondolom a játékban két fő ellenséges csoport lesz: az afgán terroristák és a német katonák. Ráadásul ha iskolásoknak szánják, akkor vér csak max a félig átsütött hamburgerben lesz...:-/
  • Nyiri #30
    Majd az ellenseg kitanuléja a taktikat es szeva... Vegig nyomjak a gamet ladenek es nem lesz ellenseguk :)
  • Laci73 #29
    Na és. Alacsony az újratöltési ideje.
  • Lacc #28
    Egy agyut aminek nincsen lyuk a vegen :D