Ötvös Tibor

Előbb lehet Portal 3 mint új Half Life

Gabe Newell este a Reddit oldalán válaszolt a rajongói kérdésekre és kimondottan izgalmas dolgok derültek ki.

A Half-Life 3 kapcsán folyamatosan mennek a találgatások és híresztelések, de hivatalosan még semmit nem erősített meg az ügy kapcsán a Valve vagy Gabe Newell. Éppen ezért volt érdekes az esti Reddit beszélgetés, mely során a rajongók kérdéseket tehettek fel a kiadó vezetőjének, aki egyébként kivétel nélkül válaszolt is mindegyikre. Persze az már más kérdés, hogy ezek közül vajon mennyit is valósítanak meg.

De lássuk, mi is történt a beszélgetéseken. A legtöbb kérdés természetesen a Half-Life és a Portal kapcsán hangzott el és itt kimondottan érdekes válaszokat kaptunk. A lényeg, hogy van esély arra, hogy egy új Half-Life/Portal játék készüljön el a közeljövőben és talán már dolgoznak is rajta a Valve berkeiben. Ám örömtüzet nem kell gyújtani, mert előfordulhat, hogy teljesen más sorozatot indítanak, ugyanebben az univerzumban (mint a The Lab esetében is történt). Ráadásul Newell számára a Portal 2 a legkedvesebb alkotásuk és ha van szabad ideje, akkor a Dota 2-vel ténykedik multiban.


Az azonban teljesen biztos, hogy bármi is készül a Valve műhelyében (ami akár lehet a Left 4 Dead 3 is), az a Source 2 grafikus motorral lesz megtámogatva, hiszen a cég továbbra is a saját motorjában bízik. Ezt fejlesztgetik és próbálják átültetni a már megjelent játékaikat eme motorra (a Dota 2 már megkapta az új változatot, most jöhet a Team Fortress 2 és a Counter-Strike is). Természetesen készülnek VR-játékok is, de ezekről nem hangzott el semmi konkrétum. Mindenesetre az érdekes fejlemény, hogy a Valve valóban fejleszt valami szóló játékot és nagyon kíváncsian várjuk a leleplezést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Fregat #9
  10 éve használom a steamet soha nem volt gond vele, te hol vásárolsz game-t?
  Ja te nem vásárolsz értem.
  Akkor miért aktiválod a steamen ha lehordod?
  A steam egyike azon kevés platformoknak ahol pénzt lehet keresni.
 • Yagami #8
  Jajj ezt a Portal 2 kamu-hype istenem. Kedvenc játéka, meg ami a szívéhez a legközelebb állt. Persze, H
  hagyjuk már. Fejleszteni se kellett az alapoktól, mert ugye átvették mástól még az első részt. Különben is egy "bohóc" játék egy HL-hez képest, akármilyen "mélysége is van" néhol. Ha ennek a cégnek a feje, aki még 1998 körül egy kis senki kocka volt és munkatársai a semmiből hozták össze a világ egyik legjobb és legértékesebb játékát, nehogy már meg akarja nekem magyarázni, hogy nem az a "kedvence", meg áll hozzá a legközelebb. Csak már kerüli mindenhol ezt a témát. Jó, hogy nem Left for Dead-et mondott már :D
 • Zombee #7
  Milyen létező Dishonored-et akarsz összevonni?
 • Ender Wiggin #6
  Karácsony előtt vettem pár játékot. Gotham Knight + Season Pass + DLC-k, Syndicate + Season Pass + DLC-k, a teljes Sniper Elite-sorozat DLC-kel. És négy digitális boltot néztem a Steammel együtt, illetve még kettőt, ahol lemezes verziókat árulnak és a fenti játékokból csak egy volt olcsóbb a Gameliebe-n, mint a Steamen, a Syndicate alapjáték. Az is csak pár euróval.
  Atisz hozzászóláshoz csak annyit, hogy nincs versenyképes kedvezmény a Steamen? nebazz már. Évente legalább háromszor vannak olyan akciók, amikor 30-40 eurós játékokat 10 alatt meg lehet venni...
 • molnibalage83 #5
  Az első ponthoz nem tudok szólni. Nekem soha nem volt szükségem a supportra edig.
  Ez sem érint, de ilyen problémám sem volt soha.
  Ezt végképp nem értem, olyan leárazások vannak néha, hogy beszarsz. Inkább a probléma az a gond, hogy néha (?) pofátlanul drágán adnak. A Witcher III-at a GoG-on töredék áron vettem meg az összes extrával. Ha a GoG-on több új játék lenne előbb utóbb nagyon komoly vetélytárs lehet. Régi játékok terén meg értelemszerűen szart sem tud a steam.
 • Tinman #4
  ???

  Na de ki vásárol Steam-en? Van még ilyen idióta? Ne már :-D

  Steam = az a platform ahová azokat a játékainkat aktiváljuk be, melyeket nem a Steam-en vettünk
  Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.19. 10:14:31
 • Atisz #3
  Azt sajnálom, hogy pont a végére értem oda, amikor elköszönt (komolyan, az akkor jelent meg :)), mert fel tudtam volna tenni én is néhány kérdést:

  - miért elérhetetlen a support és mikor óhajtják kidobni a naplopó moderátorokat?
  - miért nem lehet összevonni a 2 létező Dishonored verziót?
  - miért nem éri meg nekik a steam store oldalon versenyképes kedvezményeket adni, mint régebben (mielőtt bárki elkezdene értetlenkedni, a korábbi árakat ajánlanám megtekintésre)?
 • Malakai #2
  Neem, soha, senkinek. B)
  Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.01.19. 01:13:45
 • takysoft #1
  Portal, Portal 2, Half-Life, Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1, Half-Life 2: Episode 2, Left 4 Dead, Left 4 Dead 2, Team Fortress, Team Fortress 2, Dota 2....

  Nem tűnt még fel senkinek sem, hogy a Valve nem szereti a 3-as számot? :D