Ötvös Tibor

Prospekt - az Opposing Force folytatása


A Prospekt folytatja a Half-Life 2: Opposing Force történetét ám ezúttal a katonák szemszögéből látjuk az eseményeket.

A Half-Life folytatása az örök mumus a játékvilágban, hiszen a Valve valahogy nem nagyon akarja megcsinálni a harmadik részt. Ráadásul távozott a sztoriért felelős Marc Laidlaw is a Valve csapatától, így ismét bizonytalanná vált a Half-Life 3 sorsa. Szerencsére azonban Gabe Newell talán most először gondolt a rajongókra és abszolút jó fej volt, mikor a 25 éves Richard Seabrook engedélyért jelentkezett nála, hogy elkészítse az Opposing Force folytatását.

Richard pozitív választ és engedélyt kapott, így 2 éves munkájára hamarosan korona kerül. A hivatalosan Prospekt címet kapott alkotás ugyanis február 11-én jelenik meg a Steam oldalán és ma megérkeztek az első képek és információk is az alkotásról. A játék kapcsolódik a Half-Life 2 történetéhez is és akkor kapcsolódunk be a sztoriba, mikor Gordon Freeman-t lerohanja egy csapat katona a Nova Prospekt börtönében.A főhős Adrian Shepherd tengerészgyalogos és a nagyjából 5 órás történet 13 pályát kínál és ebben ismét kapunk számos akciós részt ugyanakkor a logikai feladványok is remekül illeszkednek a Half-Life 2 világába. Bár a Prospekt kiegészítőnek van kinevezve, de a futtatásához nem lesz szükség az alap játékra. A grafika is teljes ráncfelvarráson esett át és a zenék illetve hangok is az új igényekhez lettek igazítva. Bár a Mesterséges Intelligencia már korábban is remekül teljesített, de a Prospekt még ezen a fronton is képes volt fejlődni.

Természetesen a megjelenés után azonnal foglalkozunk a programmal, hiszen minden valamire való Half-Life rajongó bizonyára érdeklődve figyeli a projekt alakulását. Szóval ahogy már korábban is említettem, a Prospekt február 11-én jelenik meg - ezt a dátumot minden rajongó vésse be a naptárába!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    Ja, Shepherd a HL-es Opposing Force hőse volt. Úgyhogy nagy visszatérés lesz....
  • Zombee #2
    Nem kukacoskodás, mert nem mindegy. Valóban az első rész kiegészítője.
  • csicken #1
    Nem kukacoskodás, de ha jól emlékszem az Opposing Force a Half-Life első részének kiegészítője volt.