85
  • irkab1rka
    Ja, nem a kommandósok a hibásak, akik a valóságban is ölnek, neeeem, nem őket utánozta a srác :)

a büdös counterstrike odaadta a gyereknek a pisztolyt, a ninjaruhát, és elküldte öldökölni.
  • Don Vito
    Az télleg gáz hogy a cs-t okolják, mert ez csak egy játékos volt a sok közül. miért nem kenték rá egyből a német fegyvertartási törvényre? hisz a srác még eléggé fiatal volt, és tuti hogy ha szigorúbb, vagy alaposabb a pszichológiai vizsgálat. akkor már ott kiderült volna hogy a srác lobos egy kicsit.
    Vazze ezek a némez fiatalok idióták. nézzétek meg csak a német viva műsorát.
  • Ron Ragm
    Milyen érdekes hogy Japánban, ahol a meztelenséget és az erőszakot is csak félvállról veszik, kevesebb az ilyen eset és a nemi erőszak...
    Éljen USA :DDDDDDDDDDDDDDDD
  • dookey
    A másik ami eszembe jutott, hogy hogyan is fogot meg egy kis doboz egy fegyvert?? Merthogy nem a CS ölt, hanem egy elmebeteg. Egy doboz, vagy egy cd még ha eredeti cdkeye van se tud felemelni egy fegyvert, és nem is hiszem hogy akarná... Ugyhogy a kedves cikkíró elgondolkozhatna kicsit a címeken, és lehetne egy kis fogalma arról a játékról amiről ír.
  • Rincewind
    Akkor jó lenne, ha mielőbb orvoshoz fordulnál, mert valami már nem teljesen működik rendben nálad! :/
  • Rincewind
    Szívemből szóltál. Arról nem is beszélve, hogy a srác. már eleve fegyver és háború mániás volt. És nem a CS tette ezzé, hanem ez szerettette meg vele a CS-t. Nagyon nem ugyanaz.
    Fene enné meg az ilyen köcsög, buzi, szenzációhajhász újságírókat!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • dookey
    De ha má itt tartunk akkor ne álljunk meg ennyinél. Mert mehetünk tovább is. Akkor kezdjül el okolni a stratégiai társasjátékokat, mondjuk hogy Hitler azon gyakorolta a világuralomratörést. Ez az egész baromság. Egy elmebeteg lemészárolt csomó embert. Sajnos megtörtént. Nem lehet mit tenni, de erőssen kétlem, hogy az ilyen FPS-ek fokoznák az agresszivitást. Sok ember (pl én is) épp ezen , és más játékokon vezeti le a feszültséget.
  • EqUiNooX
    Elmész egy lőszakkörbe, táborba, tanfolyamnak, nemtom hogy hivják ezeket. Ott ha figyelsz, megtanulhatod a fegyvert annyira kezelni, hogy ha legközelebb "találkozol" eggyel, akko tudni fogod is használni. A gyerek nem hirtelen felindulásbol ment és lőtte halomra a diákokat. Beszerezte a fegyvereket, szerzett kommandós "ninja" cuccokat, és valami terv alapján mehetett, nem csak előre és bumm-bumm. Erre utalhat az is, hogy csak tanárokat lőtt többnyire, nem pedig aki élt és mozgott az első teremben. Naszoval a gyerek tuti hogy rákészült, akkor pedig volt ideje tanulmányozni a dolgokat. A technikai fejlődésnek hála van annyi csatorna, tele filmmel, terroristákrol szolo dokum.filmekkel, tuszdrámákkal, hogy bőven volt lehetősége ezekből tanulni. Árulja már el valaki, hogy a CSből mit tanult, amit más játékokbol nem tanulhatott eddig meg? Sok embernek és nekem az b..a a csőröm, hogy megint a CSre fogták az egészet, meg a számitogépes játékokra.. Ő csak EGY felhasználó volt az összes közül, aki CSzett nap mint nap. De várjunk csak.. Lehet hogy szerette a TEJ-et, mint tápláló italt. Hajjaj. Ha jol emléxem az amerikai gyerek is ivott tejet rendszeresen.. Na tessék, tuti hogy a TEJ a hibás... na ugye, nincs értelme általánositani vagy balekot keresni..

Azzal nem értek egyet, hogy fokozzák az agresszivitást a játékok. Pont hogy ellenkezőleg, a napközben felgyülemlett dühöt, feszültséget, ellentéteket lehet feldolgozni ugy, hogy mindezt kiadjuk magunkbol. Van aki 10percig káromkodik és megnyugszik abban a pillanatban (én legalábbis), van aki inkább szétver valamit, van aki elkezdi a falat csapkodni, rugdosni, és van, aki leül jáccani valami hentelős játékkal, és addig lövi halomra az ellenséget, amig elégtételt nem érez.. De ez lehet akár egy kocsmai mortalkombat játékgép, vagy akár egy flipper is.. Valszinű hogy nagyobb százalékben az fps-re bizzák magukat az emberek.

Azzal viszont egyetértek, hogy igenis, mindenkinek adni kell egy ujabb esélyt ilyen helyzetekben. Ezt nem kell nagyon magyarázni, mindenkinek joga van hozzá, hogy megmutassa, mit is tud, és mire képes. Adni kell nekik lehetőséget, legyen az érettségi, vizsgák, vagy akár szinpadi fellépés, bármi. A bizonyitási kényszer, ami magunk és mások iránt hajtja az embert, ilyen dolgokhoz vezethet. Mert lehet hogy önmagának még meg is magyarázza az ember, de a szülőket, akik elvárják kötelező jelleggel mindezt, már nehezebb megoldani..

ui: mindez csak egy hajnali eszmefuttatás volt, és mint az előbb, most is azt mondom, a játéknak minimális köze lehetett az egészhez, ellenben a környezetével, család, barátok, rokonok, akik előtt felnőtt, és nem vették észre ezt az elfojtott aggressziót.

ui: A CSből hogy lehet megtanulni profi modon ölni? Mert még a SoF 1-2ből azt mondom oké, ott van egy jopár találati pont, de a CSnél azért ez lényegesen kevesebb. Ha a tuszt leszeded, az minusz pénz, az sem tul praktikus :]] Ezt a "gimis lányokat lehet benne öldösni" dolgot, meg majd magyarázza el valaki, mert az nekem magas.. Na további jonapot!
  • braindance
    És a Sim. gyilkosai is akciójátékokon nőttek fel?
  • TheZsenyka
    Szerintem nem halt meg - vélhetően még az öngyilkosság előtt elmentette az állást és majd később (ha már nem keresik) visszatölti.
  • EqUiNooX
    Jo, ha betiltják a CS-t, akkor ott lesz a Mohaa, a RTC Wolfenstein, a Doom széria, SOF 1-2, és még sorolhatnánk az aránylag "emberi/valoságosnak tűnő" környezetben jáccható fps-eket. Tiltsuk be mindet, le vele.. Pfuj!!! Tiltsuk be az amcsi széria akciofilmeket, a deltaforsze féle agyatlan B-kategoriás filmeket, a Rambo filmeket, a Bosszuvágy szériát, stb, egyszóval mindent amiben embereket gyilkolnak le a gátlástalan rossz bácsik a sztori elején.. Sőt! Vezessük be azt, hogy ezek helyett csöpögős nyálas brazil szappanokat nézzen a nép, barbi babákat öltöztessen. A foci és egyéb sportjátékokat is be kell tiltani, mert ott is lehet szándékosan lábat törni, sőt a nemzeti bajnokásokat is tiltsuk be..

Na jovan, nem folytatom, mert ez akkora marhaság, mint amit az ujságok és az iroasztalok mögött élő pszihomókusok kitaláltak/irtak. Emberek vagyunk, vannak köztünk hülyék, akik bekattanhatnak attol is, hogy valaki nekimegy a boltban a pénztárnál.. Ez van. Ha már hibáztatni kell valakit, akkor hibáztassák azt, aki felnevelte a gyereket és nem vette észre időben, a benne rejlő agresszivitást. Mert aki ennyire fanatikus módon vonzodik az egészhez, kizárt, hogy a környezetének nem tűnt fel sosem.. Ott kellene bűnbakot keresni, nem a játékok között. Sajnos nem ez az első vérengzés ilyen módon, és nem is az utolsó...
  • magus
    ez egy baromság. cs nélkül is megtette volna
    utalom az ilyet mert a huje németek lelovik maguklat azé nem kéne betiltani
  • [CaveMaN]
    Ha szerepjátékos lett volna a kölyök, akkor a cím a következő lenne: "A szerepjáték ölt, újra"...

No comment.
  • rolika
    ez a szokásos f.szság! a legegyszerűbb ráfogni egy játékra a dolgot... sztem a srác egyszerűen (elme)beteg volt, és bármi kiválthatta ezt nála, nemcsak ez...
    naponta félmillió ember henteli egymást a cs-ban, ők mért nem gyilkolnak irl?
  • Szaphee
    Én amellett vagyok, hogy ezt - a többi ilyen esettel ellentétben - most nyugodtan rá lehet fogni a CS-re, a szülőkre, és a csávóra is. A CS megtanította módszeresen mészárolni, a szülők ezt hagyták és nem figyeltek rá, ő pedig ment tovább a maga ösvényén, míg végül...
    Németországban az összes FPS-t be kéne tiltani, egy LAN-party után csak úgy ölik egymást.
  • Rincewind
    Hehe még egy strigula a CS ellenőrzőjében. Lol és vannak emberek, akik ezt megeszik? Én 2 éve nyomom a CS-t aztán mégse tettem még hidegre senkit, de még csak kommandósnak se öltöztem be soha... :)))))
    Kár, hogy nem Super Mario fan volt a csóka képzeljétek:
    ''A brutális játék a Super Mario hatására tette hidegre tanárait a diák. Le az ilyen brutális játékokkal''. Nevetséges ez az egész... :PPP
  • netrunner
    Szvsz az egész botrány csak azért van, mert kell egy bűnbak...
  • zplayer
    ket dolgot emlitenek meg, nem mindenki ugyanugy reagal, talalgatni feleseges... masik ne mondja senki se hogy egy tobb oras jatszadozas utan ugy erzi magat, mintha csipkerozsika almabol ebredt volna... Pusztitas az pusztitas, meg ha virtualisan is. Fegyverropogas, robbanas, villodzas, azert megvan a hatasa az idegrendszerre. Valaki erzekeny lehet ra. Foleg, hogyha teljesen bele is eli magat.
  • EqUiNooX
    Nézzük ugy a dolgot, hogy eddig a napig a gyilkolo vágyait, ha voltak ilyenek, a CS és egyéb fps-en töltötte ki. Ha ezekkel sem jáccik, hanem csak tévében nézi a dolgokat ahol még csak nem is irányithat, akkor lehet hamarabb lövi halomra élőben az oszt.társait. Ennek az egészhez annyi köze van, mint itt a sarkon az arab gyross büfésnek a szept11-éhez.

ui: a szomszédom tul sokat Carmageddonozik mostanság.. Gondoltam szólok, hátha valaki Debrecen felé jár :]
  • Sith
    Nos a baj az hogy van egy ilyen elmebeteg és az embere hajlamosak álltalánositani... fegyvertartás... nos igen egy örült kezébe fegyver került ami nem kellet volna de amásik több ezer fegyvertartó aki nem öli halomra a többi embert nem kerül bele a hirekbe, a több ezer CS játékos se mert mi hor van abban hogy Géza ma megint játszot egy jót a CS vel ellenben ha Géza játszott egy jót a CS vel és uténa kiirtotta a suliját ez méár hir eből élnek az ujségok
  • Frank99
    Jó köcsög skinhead feje volt...
    Ukkő' neki...
  • EqUiNooX
    [21:34] (PszihoRat) kizárt hogy a cs motiválta, ott nem tudod magad lelőni, max legránátozni

na igy a pontos idézet :]
  • EqUiNooX
    [21:34] kizárt hogy a cs motiválta, ott nem tudod magad lelőni, max legránátozni
  • gz8
    Az ilyen emberek hoznak fel egyre súlyosabb érveket az abortusz mellett :-\
  • Dynamic
    Azt felejtik el az újságírók, hogy az illető alapvetően a "gyilkolós-akciós" jelleme miatt vonzódik a CS-hez,Quakehez.És nem fordítva.Tehát nem ezek hatására kezd el gyilkolni, hanem azért szeret vele játszani mert lehet benne gyilkolni.
    Vili?:))
  • Garfield
    Na, éppen ez az. Ilyen korban még kissé fiatal és csacska az ember, hogy mindenféle éles fegyvert fogjon a kezébe.
  • I.C.ram
    inkabb megoli magat minthogy a jo kis seggbebaszos bortonokbe keruljon kocsognek...
  • I.C.ram
    az autosbalasetek okozit meg a Carmageddonra fogjak majd? vagy mi a fasz? :))
  • Laci73
    Képmutatás. A képmutogató emberek felelőst keresnek. Ez a fiú szerencsétlen elmebeteg volt, nem tudta az agresszivitását visszaszorítani. Úgy vélem a tragédia mindenképpen bekövetkezett volna, ha nem is ilyen formában.
  • 9CS
    Keménylemez?? Inkább keménydrogokat kerestek volna. Én, ha sokat Diablozom tudok majd szellemeket meg csontvázakat idézni?
  • Pheel
    Szerintem tiltsuk be a nagyobb fajta köveket is, mert azzal is lehet embert ölni. Meg az állóvizeket, mert abba meg bele lehet fulladni. Ekkora egy ökörséget! A srác bekattant és kész. Én sem örülnék, ha kiderülne, hogy nem vagyok iskolázott :) ROTFL :)
  • pilóta
    Kíváncsi vagyok, mikor derül ki, hogy drogozott a csávó. Szerintem attól hamarabb csinál ilyet, mint egy játéktól... Esetleg pszichiártiai kezelt volt.
  • Sith
    mellesleg könyedén tod 18 év alat elvielg kaphat engedélyt azoin kivül tgja volt 1-2 lövész klubak is
  • Sith
    Érdekes... én is és több haver is több órát gépezik töbeközt a kontárral is... és még nem ötünk meg senkit... Atól tartok nem a kontárt rovására kéne irni hanem a hülyeség rovására örültek mindig is voltak és lesznek is
  • 9CS
    Na megint kezdheti a balf..(ék) sajtó a baromságait. Gratulálok Der Spiegel.
  • D3t0nat0r
    Úristen, akkor most mi lesz?
  • Lacc
    Én is >:)))
  • Dikkma
    pflol.