Gyurkity Péter

Leépít és spórol az Xbox-divízió

A konzolos részleg megszabadul az alkalmazottak egy részétől, idén azonban több új játékot ígér.

A Microsoft játékokra és konzolokra fókuszáló üzletága nem is olyan régen jelezte, hogy árakat emelnek, követve ezzel a terület egyéb szereplőinek példáját. Most a divízió első embere adott hosszabb nyilatkozatot, amelyben a várható lépésekre és pozitív fejleményekre is kitért. Ezeken futunk gyorsan végig, kiemelve a lényeget.

Phil Spencer az IGN-portálnak adott interjúban beszélt arról, hogy valósak a leépítésekről szóló pletykák, a lépést azonban nem veszik könnyedén, hiszen bár az üzletág optimális működése számít a legfontosabb szempontnak, számos olyan munkatárstól kénytelenek most megválni, akik hosszú ideje velük voltak. Legalább ilyen fontos, hogy folytatják az egyeztetéseket az egyes szabályozó hatóságokkal, mégpedig annak érdekében, hogy minél előbb lezáruljon az Activision-Blizzard felvásárlása, a nagy kiadó megszerzése. Ahogy arról korábban mi is több alkalommal írtunk, a piac jelentős szereplői komoly aggályokat fogalmaztak meg ennek kapcsán, a Microsoft azonban továbbra is azt reméli, hogy végül sikerrel zárulnak a tárgyalások.

* A hagyományosan kiemelt szerepet élvező Halo kapcsán a vezető azt emelte ki, hogy a tavalyi évben nem sikerült tartani a beígért ütemet, emiatt pedig nem jelent meg az összes olyan frissítés, amelyet eredetileg beígértek. Töretlen azonban a 343 Industries iránti bizalom, azt várják tehát, hogy idén sikerül behozni a lemaradást és a franchise megkapja a várt folytatásokat. Eközben a többi jól ismert név kapcsán is igyekeznek nagyobb sebességre kapcsolni, a Hi-Fi Rush novemberi megjelenését követően tehát a Redfall, a Starfield, valamint a Forza Motorsport is megjelenhet az Xbox Game Pass kínálatában, amit nyilván sokan várnak.

A jelenlegi, nem túl rózsás helyzet ellenére tehát marad az optimizmus, bár a cégvezető nem is igazán mondhat mást – meglátjuk, mi valósul mindebből meg 2023 folyamán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!