Gyurkity Péter

Androidos kézikonzolt állított össze a Razer

Ismét megpróbálkozik egy kisebb megoldással a cég, ezúttal két partnerrel közösen.

A Razer az elmúlt években több alkalommal is megpróbálkozott a hordozható szegmensbe való betöréssel, ezen a területen többek között a Razer Phone sorozatáról is olvashattunk. Most egy amerikai szolgáltató jelentette be, hogy egy új fejlesztéssel hoznák el az otthoni szórakozás új időszakát.

A Verizon közölte a napokban, hogy az 5G-elérésre, valamint a hordozható jellegre alapozva szeretnék megalapozni ezen új periódust, amely a Razer és a Qualcomm bevonásával valósulna meg. Utóbbi cég már tavaly jelezte, hogy sikerült összedobniuk egy fejlesztői kitet, amelyben a Razer volt segítségükre, most pedig a jelek szerint elkészült a végleges változat, amely egy érdekes vezérlőt követ a sorban, ezúttal is a játékokra fókuszálva, ám már eltérő kivitelben, az 5G-elérések nagy sebességére építve.

A Razer Edge 5G névre keresztelt megoldás gyakorlatilag egy hordozható kézikonzol, amely a Qualcomm által eredetileg még tavaly bemutatott, ám pontos részleteiben azóta sem ismertetett Snapdragon G3X Gen 1 SoC-re épül. Ehhez a rendelkezésre álló információk alapján a 4K-felbontás, a maximum 144 Hz-es frissítési ráta, a 10-bites HDR, a WiFi 6E, valamint az 5G támogatása csatlakozik, ez utóbbi terén mindkét kategóriát (a mmWave- és a 6 GHz alatti tartományt) lefedve. A kütyühöz egy külső 4K-kijelzőt csatlakoztathatunk, de emellett az XR-kiegészítők alkalmazása is megoldott, az USB-C megfelelő kezelésén keresztül. Azt még nem tudjuk, hogy az Edge 5G a tavalyi fejlesztői kitre épül-e, viszont a további részleteket hamarosan szintén megismerhetjük majd.

A hivatalos bemutatóra az október 15-én esedékes RazerCon alatt kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!