Gyurkity Péter

Még könnyebb PS5 van érkezőben

A Sony ismét csökkentené a konzol súlyát, a megjelenés már nincs messze.

A japán gyártó jelenlegi konzolgenerációja kapcsán utoljára arról írtunk, hogy emelkedik a PS5 hivatalos ára, tavaly viszont egy módosított példányt dobtak piacra, amely forróbb lett elődjénél. Most ez utóbbiból faragtak ismét le, egyelőre kérdéses végeredménnyel.

Augusztus legvégén egy ausztrál lap számolt be a friss fejleményekről, kiemelve, hogy ők elsőként közölték le az odaát érkezőben lévő friss változat főbb részleteit. Ebben arról olvashatunk, hogy a Sony két új példányt mutat hamarosan be, a lemezes változat ugyanis a CFI-1202A, a digitális példány pedig a CFI-1202B típusjelzéssel jelenik meg a boltokban. Ahogy azt tavaly tették, ezúttal is kereken 300 grammal vágják meg a konzolok súlyát, vagyis ez sorrendben már 3,9 és 3,4 kilogramm lesz, ezzel pedig 600 grammal lesznek könnyebbek a friss típusok, mint az eredeti páros tagjai. Nagy kérdés viszont, hogy mindezt milyen megoldással érné el a cég.

Tavaly elsősorban az amúgy igencsak méretes hűtés visszavágásával valósították meg a súlycsökkentést, nyilván emiatt is ugrott meg a belső hőmérséklet, ahogy azt a fent hivatkozott korábbi hírünkben mi is írtuk. Jó eséllyel ismét erre szánták el magukat, vagyis a hűtés szerényebb, kisebb kialakításával kapunk egy (illetve két) még könnyebb konzolt, és mivel tavaly ugyanezen forrás számolt be nagyon korán az új változatok várható érkezéséről, ezúttal némi magabiztossággal várhatjuk a hivatalos bejelentést. Érdekes, hogy az ausztrál forgalmazók japán társaik előtt kapják meg az első példányokat, ennek pontos okát azonban nem ismerjük.

A lépés közvetlenül a hivatalos áremelés után következik a sorban, meglátjuk, mennyiben sikerül hűvösen tartani a teljesítményért felelős APU-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quatlander #2
    Hogy elveszítse azt a maradék minőségi érzetét is?
  • Macropus Rufus #1
    mondjuk ha ez egy laptop lenne akkor érteném a dolgot.