Gyurkity Péter

Emelkedik a PlayStation 5 ára

Az inflációval indokolják a lépést, eközben azonban az utánpótláson is javítanának.

A Sony kapcsán legutóbb a vadonatúj vezérlők hivatalos bemutatásáról írtunk, nem sokkal később azonban már a jelenlegi konzolgeneráció forgalmazása kapcsán futottak be újabb hírek. A jelek szerint a cég a hivatalos árak emelésére szánta el magát, ebből pedig egyetlen régió sem marad ki.

A vállalat hivatalos oldalán tették közzé az újabb bejelentést, amelyben már a PlayStation 5 konzolok kereskedelmi árait érintő változásokra hívják fel a figyelmet. Ebben arról olvashatunk, hogy a hivatalos árak minden egyes régióban megugranak, és bár a változás mérete nem mindenhol egységes, a mostani lépés eredményeként durván 10 százalékos emelkedésre számíthatunk. Európában például a Digital Edition 399 euróról ugrik 449,99 euróra (a jelek szerint nagyon szeretik a kilences számot), miközben a PS5 Ultra HD Blu-ray esetében 499 euró helyett már 549,99 eurót kell majd leperkálnunk. Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságban ennél szerényebb növekedést látni, viszont ez nyilván az eltérő pénznemnek köszönhető.

A japán gyártó számára jelenleg az amerikai dollár erősödése is komoly fejtörést okoz, a globális szinten érzékelhető infláció mellett ez jelenti a másik problémát. Természetesen a többi fő régiót is felsorolják (Kanadával és Ausztráliával együtt), számunkra azonban ennél fontosabb információ, hogy az emelés végrehajtása mellett a kínálaton is igyekeznek javítani, hiszen ezen a téren még mindig komoly akadályok gördülnek az érdeklődő vásárlók elé. Mindenképpen jelentős erőfeszítést igényel ennek leküzdése, viszont az elkövetkező hónapokban fokozatosan javulhat a helyzet.

A Sony az idei évben 18 millió PS5-konzolt szeretne leszállítani, ami ambiciózus célkitűzésnek minősül, hiszen a tavalyi évben 11,5 milliós darabszámot értek el – igaz, akkor a pandémia még komolyabb mértékben befolyásolta az éves eredményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!