Gyurkity Péter

A konzolokon túl terjeszkedne az Xbox

Az Xbox Cloud révén ugyanis sem konzolra, sem pedig Windows-ra nem lesz szükség.

A Microsoft konzolos téren elért eredményeiről folyamatosan beszámolunk, a sort alig néhány nappal ezelőtt folytattuk, arról adva hírt, hogy gyorsul az Xbox-gépek elindulása. Most a vállalat terveiről került ki egy rövidebb beszélgetés, amelyben érdekes részleteket ejtettek el.

A napokban az Xbox Cloud Gaming két prominens élharcosa, Kevin LaChapelle és Catherine Gluckstein beszélgetett a jövőben elérendő célokról, az erről készült videót pedig a YouTube oldalán tették közzé. Ebben arról tesznek említést, hogy a platform szép ütemben terjeszkedik, és bár az Xbox-konzolok adták az alaplökést, ezekre a készülékekre belátható időn belül már nem lesz nagy szükség, hiszen a felhőplatform számos egyéb eszközön igyekszik majd további, legalább ilyen gyors növekedést elérni. Példaként sorolták fel az okostelefonokat, a táblákat, valamint a hagyományos személyi számítógépeket, emellett pedig azt is megemlítették, hogy a Windows operációs rendszer sem lesz az alapvető követelmények között.


Amint ezen elképzelések megvalósulnak (és a végeredmény kellő minőségben áll majd rendelkezésre), a felhasználóknak mindössze egy gyors és megbízható internetelérésre, valamint egy biztonságosnak minősülő böngészőre lesz szükségük, hogy a megszokott élményben részesüljenek. Onnantól kezdve a Steam Deck, az androidos hordozható kütyük, a különböző okostévék, de még az Apple készülékei is bekerülnek majd az alkalmazható megoldások kategóriájába, és jöhet az igazi térhódítás. Ezen folyamatban amúgy eddig kiemelt szerepe volt a Fortnite játéknak, amely az Xbox.com/play címen továbbra is ingyenesen elérhető.

A cég eközben azt is elárulta, hogy egy újabb frissítés révén az olcsóbb Xbox Series S tulajdonosai hamarosan több száz MB-tal több memóriára támaszkodhatnak majd, ami a nemrég elért memóriakezelési optimalizálásnak köszönhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ellaberin #3
  Fejlődhet a redszerük; amíg a szolgáltatód f.shulladék responddal adja a netet, lehet bármilyen kínálat a konzolok, pc-k maradnak a monitor, tv mellett. A böngészős futurék meg maradnak azoknak akik nem tépik ki a hajukat, ha az ellen állandóan eltáncol.
 • Gabbbbbbbbbbbb #2
  2 év múlva lesz-e még Stadia? Én nem fogadnék rá..
  Xbox cloud pedig tuti lesz és ki tudja, lehet fejlődni is fog a rendszerük.
 • zola2000 #1
  Hát most kipróbáltam a Fortnitet Xcloudon, de eléggé érezhető a késleltetés szerintem a stadia sokkal stabilabb (ott a pubg és a destiny 2 játszható ingyen)