Gyurkity Péter

Mozifilmek százait távolítja el a PS Store

A digitális licencek módosulása miatt veszítik el a hozzáférést a regisztrált tagok.

A Sony saját online boltja kapcsán folyamatosan számolunk be az újabb és újabb fejleményekről, legutóbb az előfizetéses csomagok átalakulásáról írtunk, tavaly azonban az is kiderült, hogy leállítják a filmkölcsönzőt. Most ez utóbbi kapcsán érkezett újabb hír, eszerint a meglévő tartalmak egy részét távolítják el, így már megvásárolt filmek tűnnek hamarosan el.

A hónap elején külsős források számoltak be arról, hogy a japán óriás legalább két európai országban szánt el magát az érdekes, némileg meglepő (és sokak számára kellemetlen) lépésre, ennek eredményeként pedig a korábban megvásárolt streamingtartalmakat veszítik el az online bolt regisztrált vásárlói. Magyarázatuk szerint erre azért kerül sor, mert módosultak a meglévő digitális licencek, emiatt pedig az egyik legnagyobb produkciós és disztribúciós cég, a francia StudioCanal nem biztosít hozzáférést az érintett tartalmakhoz, amelyek között a John Wick, valamint számos egyéb, meglehetősen jól ismert mozifilm is szerepel.

A fenti lépés nyilván negatív visszhangot váltott ki a felhasználók részéről, akik a korábbi vásárlások után abban a hitben voltak, hogy onnantól kezdve birtokolják a szóban forgó filmeket, azokat bármikor szabadon streamelhetik, legalábbis a Sony saját platformján keresztül. A jelek szerint ez nem így van, a helyzet komolyságára pedig az mutat rá, hogy az első beszámolók szerint Ausztriában 137, Németországban pedig ennél is több, összesen 314 mozifilm esik ebbe a kategóriába. Azt még nem tudni, hogy a több országot mennyiben érinti a lépés, nagyon valószínű viszont, hogy nem kizárólag a fenti két államról van szó.

A Sony augusztus végén távolítja majd el az érintett filmeket a korábbi vásárlásokból, arról egyelőre nincs hír, hogy kínálnak-e valamilyen kártérítést a felhasználóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!