Gyurkity Péter

PS5 Pro-vezérlőket tervez a Sony

Ezek nagyban hasonlítanának az Xbox Elite-vonalra, néhány fontos eltéréssel.

A Sony PlayStation-üzletága gyakran szerepel híreinkben, nemrég például a PS1-emulátor hibáiról számoltunk be. A jelek szerint a cég eközben új vezérlőkön dolgozik, amelyek már a rivális megoldásaira hajaznának, viszont a két család nem lenne teljesen azonos.

A napokban egy külsős, több alkalommal megbízhatónak bizonyult kiszivárogtató tette közzé friss értesüléseit, amelyek alapján már készülőben van a PS5 vadonatúj vezérlője. Ezt állítása szerint házon belül egyelőre csak a PlayStation 5 Pro Controller néven emlegetik, a kialakítás terén viszont ismerős vonalakat látunk, hiszen a fejlesztés nagyban hasonlít arra, amit a Microsoft az Xbox Elite-vonalon belül megvalósított. A fontosabb jellemzők között a lecserélhető analóg stick, hátoldali kerekek, trigger gomb, valamint új, jó eséllyel cserélhető grip jelenik meg, ezzel a megoldás az eddigieknél jobban egyedire szabható lenne.

A rivális fejlesztéseihez képest nyilván az analóg stick lesz a legnagyobb eltérés, a külsős forrás állítása szerint itt a teljes thumbstick-egységet könnyen lecserélhetjük majd. Ezzel a hibás, illetve lötyögő példányokat új vezérlő lecserélése nélkül leválthatjuk, viszont eközben a szoftveres oldalon is komoly javulást látunk majd, bár ez utóbbi részleteit még a kiszivárogtató sem ismeri, így még várnunk kell a további információkra. Természetesen, mivel külsős beszámolóról van szó, még nem vehetünk mérget a fenti részletekre, viszont az elkövetkező hetekben a gyártó is megszólalhat a kérdésben, tisztább képet nyújtva számunkra.

Még ebben a hónapban több új hardver is befuthat, meglátjuk, ez mennyiben valósul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!