Gyurkity Péter

Telefont alakít kézikonzollá a Razer vezérlője

A cég sorrendben második ilyen megoldása egyelőre androidos telefonokhoz elérhető.

A Razer kapcsán nemrég írtunk arról, hogy a cég közreműködésével a Qualcomm is kézikonzolt mutatott be, 2020-ban azonban azt is jeleztük, hogy egy, kifejezetten telefonokra szánt vezérlővel álltak elő. Ennek második változata készült most el, több újítással.

A gyártó a napokban jelentette be a Kishi V2 névre keresztelt fejlesztést, amely ennek megfelelően az eredeti példány frissített változataként jelenik meg a piacon. Ezúttal is a telefonok kiegészítését teszi lehetővé a megoldás, ezzel a meglévő készülékünk két végére tehetünk fel egy-egy vezérlőpanelt, tulajdonképpen kézikonzollá varázsolva azt, bár nyilván ez a lépés a szoftver és a hardver terén nem hoz magával komoly változást, vagyis az eddig futtatott mobilos játékokat irányíthatjuk majd kényelmesebb módon. A magyarázat szerint újragondolták a külsőt, a hátoldalon található összekötő híd révén nagyobb stabilitást értek el, viszont jack-dugó nem található a kütyün, így a telefon hangszóróit, illetve valamilyen Bluetooth-kiegészítőt kell alkalmaznunk a hangzás terén.

A konzolokon megszokott gombok mellett egy új, a könnyű és egyszerű megosztást lehetővé tévő példányt is elhelyeztek a vezérlőn, ezzel állóképeket és videókat tehetünk elérhetővé saját követőink és ismerőseink számára, bár ez egyelőre kizárólag a Nexus-alkalmazáson keresztül működik. Emellett multifunkciós gombokat is igénybe vehetünk, ezeket személyre szabhatjuk, miközben maguk a gombok új változatban bukkannak fel, már mikrokapcsolós alapokra épülve, a korábban használt membránokat cserélve le. A megfelelő csatlakozásról USB-C gondoskodik, ezen keresztül a töltés is megoldható, a további részleteket pedig a hivatalos oldalon találjuk meg.

Az érdekes kiegészítő ára 100 dollár, a cég már ígéretet tett az iPhone-ra illeszthető változat elkészítésére is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Nem ujdonsag, de hasznos lehet es tamogatja a modern USB-C telefonokat. Igazabol a legnagyobb gond vele, hogy nagyon sok Android-os telefonos jatek nem tamogatja a fizikai gombokat, foleg nem USB-C-s porton at. (tehat azok a jatekok a nyerok, amikhez van USB-s gamepad tamogatas)

    ps: Mondjuk az xbox remote play pont megy, szoval ahhoz mar vannak rendes jatekok is.