Gyurkity Péter

Megszüntetné a PS5 hiányát a Sony

Ehhez több komoly lépésre lesz szükség, a lemaradás szerintük behozható.

A japán gyártó platformja kapcsán az utóbbi hetekben inkább a szoftveres oldalon várható előrelépésekről írtunk, maga a konzol legutóbb decemberben szerepelt híreinkben, akkor ugyanis azt tudtuk meg, hogy a PS5 új színekben lesz kapható. Eközben folytatódik a PS4 gyártása, most pedig a két generáció közötti különbséget tüntetnék el, a készlethiány megszüntetésével.

A negyedéves eredmények közzétételét követő szokásos vezetői értékelés során hangzott el a napokban, hogy a PS5 továbbra is a hiány, valamint a hatalmas vásárlói érdeklődés miatt nem kapható elegendő példányszámban. Ezen a Sony vezetői igyekeznek változtatni, így több fontos lépést terveznek ezen a területen, hogy belátható időn belül javuljon a helyzet. Kiemelték, hogy míg a konzol a megjelenést követő első évben jobban teljesített közvetlen elődjénél (amennyiben annak hasonló kezdeti periódusát vesszük alapul), ez a második évben a pandémia miatt már nem így volt, a harmadik év vége előtt azonban már szeretnék lecsökkenteni a különbséget, hogy a következő periódusban ismét a PS5 vegye át a vezetést, az előd esetében mértnél nagyobb forgalommal.

A cég illetékesei a sorozatgyártást futtatnák fel jelentős mértékben, eközben azonban a beszállítókkal is tárgyalnak, hogy optimalizálják az utánpótlást, valamint új partnerekre tegyenek szert, akik segíthetnek a hasonló kedvezőtlen helyzetek jövőbeni elkerülésében. Arra persze még nem vehetünk mérget, hogy mindez sikerülni is fog (mint ahogy az is előfordulhat, hogy az elmondottak pusztán a marketing részét képezik), viszont a vállalat szerint néhány hónapon belül érezhető mértékben javul majd a helyzet, bár most sincs komoly okuk a panaszra, hiszen az új konzol esetében a vásárlók még így is többet költenek és több időt töltenek játékokkal.

A május végére meghirdetett Days of Play 2022 alatt komoly kedvezményekkel kínáltak több szoftveres alkotást, valamint kiegészítőket, ez nyilván szintén a forgalom javulását célozta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!