Gyurkity Péter

Hibás a PlayStation Plus PS1-emulátora

A cég által alkalmazott ROM-ok és a frissítési ráta okoz problémákat.

A Sony előfizetéses szolgáltatásának közelgő megújításáról korábban mi is beszámoltunk, legutóbb azt is megtudtuk, hogy a Ubisoft+ is elérhetővé válik, legalábbis bizonyos csomagokon belül. Most elindult az új, összevont platform, ez viszont több hibával együtt debütált.

A Sony május 23-án jelezte a hivatalos blogban közzétett bejegyzésben az új szolgáltatás elindulását, ezt azonban hamarosan negatív visszhangok követték a felhasználók részéről, amelyekben az árazással kapcsolatos hibára hívták fel a figyelmet. Ezt másnap javították, viszont az új PlayStation Plus drágább, bővebb csomagjain belül elérhető PS1-emulátor sem sikerült valami jól, a külsős beszámolók alapján ugyanis a cég által alkalmazott ROM-ok a régi PAL-szabványt támogatják, ezzel pedig a frissítési ráta terén eredményeznek nem túl kellemes élményt a vásárlóknak, akik meg is kezdték a panaszáradat bővítését.


A fent beágyazott videóban jól látható a legfőbb probléma, ami a PAL-szabvány erőltetése miatt keletkezik, ez ugyanis a manapság legtöbb helyen használt 60 Hz-es frissítés helyett a jó öreg 50 Hz-es rátát alkalmazza, mivel pedig a legtöbb PS-játék ezen üzemmódban 25 fps mellett futna (a frissítési ráta egyszerű megfelezésével), a 60 Hz-es megjelenítésnél ilyen, hibás végeredményt kapunk. Érdekesség, hogy korábban, a PlayStation Classic piacra dobásakor is hasonló gondokat láthattunk, viszont akkor lehetőség nyílt bizonyos trükkök alkalmazására, amivel orvosolható volt a jelenség, erre azonban most nincs igazán módunk.

Meglátjuk, mihez kezdenek a hibával, egyelőre azonban PlayStation Plus Premium csomag ezen opciója nem tűnik nagyon vonzónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #4
  Csikoz es szaggat a kijelzo a 25->50->60 Hz atalakitas miatt. Nem jol kezelik a dupla framebuffer-t es a 3:2 pulldown-t. Igazabol eleg egyszeru szoftveres javitassal korrigalhato lenne ha fixen 25 Hz noninterlace (progressziv) modban menne az emulator. A gond az, hogy nem torodtek vele es kepesek voltak kiadni igy.
 • Yodafon #3
  Es a videon mit kell nezni? MErt nekem az a cucc abszolut jatszhatonak tunt ?
 • barret #2
  Számítógépen is.
 • robogo81 #1
  Abszolute nem kötekedésből,de Xboxon álltalában gond nélkül fut a ps1 emulátor(duckstation /retroarc ).