Gyurkity Péter

Xbox Cloud Gaming: ingyenes a Fortnite

A játékhoz immár előfizetés sem szükséges, ez az ajánlat nyitja meg a sort.

A Fortnite már többször szerepelt híreinkben, legutóbb például arról írtunk, hogy búcsúzik a kínai változat, eközben azonban a Microsoft játékplatformja is gyakran felbukkan írásainkban, ami mutatja a redmondi cég terjeszkedésre irányuló törekvését. Most egy érdekes ajánlattal egészül ki a szolgáltatás, amely ingyenes elérést tesz lehetővé.

A hivatalos oldalon közzétett hosszabb bejegyzés alapján az Epic Games illetékeseivel megkötött megállapodás azt teszi most lehetővé, hogy az Xbox Cloud Gaming kínálatában a Fortnite teljesen ingyenes módon váljon elérhetővé, minden olyan felhasználó számára, aki rendelkezik egy saját Microsoft-fiókkal. Erre korábban nem volt példa, hiszen a katalógusban megtalálható játékokhoz szükség volt a havi előfizetés, vagyis az Xbox Game Pass Ultimate jelenlétére, a jelek szerint azonban most ingyenes címekkel igyekeznek növelni a platform népszerűségét, ami mindenképpen kedvező fejlemény számunkra.


Az érdeklődőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy bejelentkeznek a Microsoft-fiókjukba és a hivatalos oldalon elindítják a játékot. Innentől kezdve azt PC-n, illetve az Android és iOS (valamint iPadOS) szoftvert futtató hordozható készülékeken is kipróbálhatják, a fent említett előfizetés megkövetelése nélkül – kompatibilis vezérlővel, illetve az érintőképernyő révén. A platformért felelős alelnök kijelentése szerint 3 milliárd játékos számára szeretnék elérhetővé tenni a különböző tartalmakat, ez az új, ingyenes katalógus pedig a közeljövőben bővülni fog, hiszen a Fortnite pusztán az első ilyen lépés a sorban.

Belátható időn belül tehát számos egyéb játékot is kipróbálhatunk majd a 15 dolláros havi előfizetés nélkül, meglátjuk, ez mennyiben hódítja majd meg a felhasználók szívét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!