Gyurkity Péter

Újabb játékstúdiót vásárol fel a Sony

Egy friss szereplőt szereznek meg, amelynek vezetője komoly tapasztalattal rendelkezik.

A Sony az utóbbi időben igencsak komoly erőfeszítést fejt ki a játékok területén, többek között a saját alkotások, pontosabban az azokért felelős részleg kibővítése és felfuttatása érdekében. Legutóbb a Bungie felvásárlásáról olvashattunk, most pedig egy újabb akvizícióról számoltak be az illetékesek.

A hivatalos PlayStation-blogban tették közzé a friss bejegyzést, amelyben már a Haven felvásárlásáról számolnak be. Ebből megtudjuk, hogy már hosszabb ideje tartják a kapcsolatot a viszonylag friss szereplővel, hiszen 2021 elején, a stúdió megalapításának bejelentésekor, komoly párbeszéd zajlott közöttük, amelyet most követ a felvásárlás, valamint a csapat integrálása a PlayStation Studios égiszébe. A célpont alig 1 éves múltra tekinthet vissza, viszont annak első embere, Jade Raymond, igencsak komoly tapasztalattal rendelkezik, hiszen annak idején ő alapította meg a Ubisoft torontói részlegét, valamint a Motive Studios csapatát is, ezen időszak alatt pedig több komolyabb címen munkálkodott.

A felvásárolt stúdió vezetője a maga részéről azt emelte ki, hogy a még szorosabb együttműködés, illetve a beolvasztás révén olyan jelentős nevekkel dolgozhatnak hamarosan együtt, mint a Guerrilla, a Naughty Dog, a Media Molecule és az Insomniac Games. Ezzel egy időben azt is elmondta, hogy már most dolgoznak egy komoly többjátékos fejlesztésen, amely az AAA-kategóriában hivatott majd vitézkedni, a fejlesztés során pedig igyekeznek majd ellesni néhány fogást az új kollégáktól. A játék az ígéret szerint egyszerre nyújt majd szabadságot, izgalmat és szórakozást, bár a további részletekkel még adósak maradtak.

A Sony tovább menetel a vezetés által kijelölt úton, az elsődleges cél nyilván a minél komolyabb, erősebb pozíciók kialakítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!