Gyurkity Péter

Megveszi a Bungie-t a Sony

A japán cég az eddigi legnagyobb akvizíciót hajtja végre a játékok területén.

Alig két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, ezzel egy igen komoly lépésre került sor a játékok szegmensében. A sort most a Sony folytatja, mégpedig az eddigi legnagyobb ilyen tranzakcióval, amelynek révén erősíthetik saját pozíciójukat.

Elsőként a nagyobb hírügynökségek, ezt követően pedig maga a Sony Interactive Entertainment jelentette be a Bungie felvásárlásáról szóló döntést, ami egyben azt is jelenti, hogy a Destiny-franchise is az ő kezükbe kerül, ezzel pedig közvetlen módon, jobb pozícióból folytathatják a versenyt a kiemelkedően népszerű Call of Duty-sorozattal, amely természetesen az Activision, vagyis most már a Microsoft kínálatában szerepel. Nyilván többek között emiatt szánták el magukat a fontos döntésre, bár arról sem feledkezhetünk meg, hogy a Sony időről-időre sort kerített már hasonló lépésekre, ezek rendszeresen megjelennek a szaksajtóban.

A Bungie eredetileg 1991-ben alakult meg, legfontosabb eredményüknek talán az Xbox sikeres elindulását, pontosabban annak elősegítését tekinthetjük, hiszen a házon belül fejlesztett Halo komoly mértékben hozzájárult ehhez. A Microsoft 2000-ben felvásárolta őket, 7 évvel később azonban közös megegyezéssel elváltak útjaik, a stúdió ugyanis a következő nagy dobásra, a Destiny fejlesztésére koncentrált, éppen az Activision illetékeseivel közösen. A szoros kapcsolat 2019-ben bomlott azután fel, onnantól kezdve a Bungie egyedül folytatta a népszerűsítést és az üzemeltetést. A Sony a maga részéről nyilván azt reméli, hogy a fontos címmel saját helyzetüket javíthatják majd ezen a területen, viszont szerintük nincs szó a teljes beolvadásról.

Az illetékesek kiemelték, hogy a Bungie némileg független entitás marad, meglátjuk, ez mennyiben lesz így.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Jah, de a Sony belsős studioi eddig is elég erős exkluzívokat csináltak, szóval összességében nem fognak lemaradni.
  • Sippie #2
    hát nem egy activision
  • Sir Cryalot #1
    Meme kategóriás vásárlás/cég/"game", grupi kategóriás "fan"-ek.