Gyurkity Péter

Új színekben lesz kapható a PS5

A vezérlők és maguk a konzolok is további színekben válnak hamarosan elérhetővé.

A napokban olvashattunk arról, hogy a Sony a Game Pass ellenfelét készíti elő, ezzel a saját előfizetéses platformjuk pozícióit javítanák. A konzolok terén eddig igencsak szűkös kínálattal rendelkeztek, most azonban ezen is javítanak, ugyanis a készülékeket és a vezérlőket is további színekben teszik elérhetővé.

A japán gyártó egészen a közelmúltig meglehetősen ridegen viszonyult a diverzitáshoz, legalábbis ami a PlayStation 5 színeit illeti. A cég maga eredetileg kizárólag fehér színben dobta piacra az új generáció képviselőit, amit néhány külsős szereplő egyedi módosításokkal igyekezett kibővíteni, ami viszont kifejezetten negatív visszhangra talált az illetékeseknél. A dbrand például potenciális jogi következményekkel volt kénytelen szembenézni, viszont a jelek szerint időközben megváltozott a gyártó hozzáállása, hiszen először a DualSense-vezérlőknél mutatták be a további színeket, most pedig ezek számát emelték ötre, ami nemcsak a kontrollerekre, de magukra a konzolokra is vonatkozik, vagyis mindkét területen további opciókat nyújtanak a vásárlóknak.


Az új színekben pompázó vezérlők jövő januárban válnak majd elérhetővé, a konzolok burkolata esetében azonban ez a periódus kizárólag a fekete és a vörös változatra vonatkozik, a másik három valamikor az első félévben követi majd ezeket – ráadásul először csak az általuk felsorolt országokban, vagyis nem minden régióban látjuk majd viszont ugyanazon céldátumokat. A kontrollerek darabonként 75 dollárba kerülnek majd, a burkolatok (hátlapok) pedig 55 dolláros áron látnak napvilágot, ezeket fokozatosan tennék elérhetővé a további országokban, régiókban.

A Microsoft eközben az Xbox történetéről, eddigi pályafutásáról állított össze egy hat részből álló filmet, amelyet több eltérő platformon is megtekinthetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!