Gyurkity Péter

Több exkluzív játékot kap az Xbox

A Microsoft több új címet is bemutatott, ehhez az Xbox Cloud Gaming társul.

Az Xbox kapcsán az utóbbi hetekben inkább a játékstreaming-platform terjeszkedéséről írtunk, a Microsoft azonban most, a Gamescom alatt, saját tájékoztatója alatt rántotta le a leplet több új érkezőről, amelyet a szolgáltatás ismételt kibővítése kísér. Lássuk, mivel készülnek az év hátralévő részére! A hivatalos bejelentésben, valamint az alább beágyazott videóban azt látjuk, hogy több eltérő játék is hamarosan befut ezen konzolokra. Az első a sorban a Dying Light 2: Stay Human előzetese volt, ezt követte a Microsoft Flight Simulator, amely a Top Gun mozifilm megjelenésével nagyjából egy időben bővül ki ezzel a tartalommal, a jövő hónapban megérkező World Update 6 azonban Németországra és annak szomszédaira fókuszál majd. A Humble Games több címe az Xbox Game Pass részeként válik elérhetővé, az Age of Empires IV szintén befut majd ezen konzolokra, eközben azonban a streamingplatform támogatása is kibővül, mégpedig a család saját termékeinek bevonásával.


Az Xbox Cloud Gaming ugyanis hamarosan a régebbi Xbox-konzolokon is igénybe vehető lesz, mégpedig 1080p felbontással, 60 fps-en. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben nem rendelkezünk a jelenlegi generáció valamelyik képviselőjével (Xbox Series S vagy X), akkor az Xbox One, az Xbox One S, illetve az Xbox One X alatt is futtathatjuk a legújabb játékokat, immár a felhőn keresztül, az ünnepi időszaktól kezdődően. Ezt a bejelentést a Wasteland 3 újabb kiegészítője, a Cult of the Holy Detonation követte a sorban, amely október 5-én válik elérhetővé, míg a Sea of Thieves új hajódizájnokkal egészül ki, a State of Decay 2: Homecoming pedig szintén kiegészítőként mutatkozik be, már szeptember első napján.

A Stray Blade az akcióra helyezi a hangsúlyt, a Crusader Kings III már egyértelműen a stratégiát kedvelőket szólítja meg, míg a Psychonauts 2 már augusztus 25-től elérhető, a The Gunk a kaland-élményre fókuszál, a Forza Horizon 5 pedig egy 8 percig tartó előzetesben villantotta fel funkcióit – a játékhoz új vezetéknélküli kontroller csatlakozik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!