Gyurkity Péter

Frissült a PlayStation 5 digitális változata

Csökkent a konzol súlya, viszont a belső kapcsán még hallgat a cég.

A Sony friss konzolja kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy annak sorozatgyártása már nem veszteséges, ami minden egyes generáció esetében fontos mérföldkőnek számít. Most befutott az első frissített változat is, amelynek súlya csökken, néhány további változtatással.

Külsős forrás adott hírt a napokban arról, hogy a cég számára belföldi (vagyis a japán) piacon már elérhető a PlayStation 5 Digital Edition módosított változata, amelynek pontos modellszáma CFI-1100B01. Sajnos a hivatalos csatornákon keresztül ennél többet nem tudunk meg a változtatásról, viszont az rögtön kiderült, hogy a konzol súlya csökkent, mégpedig kereken 300 grammal, ennek eredményeként pedig a teljes súly 3,6 kilogrammra mérséklődött. Mindenképpen érdekes, hogy a Sony különösebb bejelentés nélkül kezdte meg a forgalmazást, már csak azért is, mert az amerikai online boltban eközben a Digital Edition már kifogyott, vagyis ez jelen pillanatban odaát nem elérhető.

A hír megjelenését követően természetesen azonnal megindult a találgatás arra vonatkozóan, hogy mi eredményezhette a jelentős súlycsökkenést. Tekintettel arra, hogy egy módosított chip legyártása és integrálása nem túl gyakran fordul elő (legalábbis ilyen közel az eredeti megjelenési időponthoz), inkább arról lehet szó, hogy a gyártó az eredeti SoC étvágyát mérsékelte, illetve optimalizálta, ennek köszönhetően pedig egy egyszerűbb, könnyebb hűtést, illetve egy eltérő tápegységet tudtak alkalmazni a konzolon belül. Az is előfordulhat, hogy átrendezték a belső komponenseket, ezzel kapcsolatban azonban még külsős információk sem jelentek eddig meg.

A függőleges helyzetben való használatot lehetővé tévő talpat szemmel láthatóan átformálták, egyelőre ez számít a másik fontos (és egyértelmű) változásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!