Gyurkity Péter

Felvásárlással bővül ki a PlayStation Studios

Ennek révén pedig könnyebb lesz majd a játékok optimalizálása és portolása.

Az elmúlt hetekben több alkalommal olvashattunk a két konzolos rivális háza táján zajló fejleményekről, az egymásról alkotott véleményekről, valamint a friss generáció eddigi eredményeiről. A Microsoft részéről a játékok PC-s portolásának csúszását rótták fel a konkurens cégnek, a Sony pedig azt emelte ki, hogy jóval több exkluzív játék jön majd a PS5-re. Most a kritikákat igyekeznek orvosolni, mégpedig egy akvizícióval.

A japán gyártó által közzétett hivatalos bejelentés alapján a Sony Interactive Entertainment lezárta a Nixxes Software felvásárlását, ennek révén a kisebb holland stúdió már a cég berkein belül folytatja tevékenységét. Mindez azért számít jelentős fejleménynek, mert a célpont több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a játékok terén, különösen ami azok fejlesztését, optimalizálását, valamint portolását illeti. Ez utóbbi kitételt ugyan nem említik meg a közleményben, viszont mindenképpen fontos tényező, hogy a Nixxes nemcsak a tervezés és a fejlesztés, hanem a különböző platformok közötti átmenet kapcsán is komoly múltra tekinthet vissza, ez pedig azt sejteti, hogy a konzolos és a PC-s szegmens közötti jobb, könnyebb átjárás terén szeretnének javítani a jelenlegi helyzeten, hiszen az új szerzemény a PlayStation Studios égisze alatt munkálkodik majd.

A divízió első embere kihangsúlyozta, hogy nagy segítség lesz a komoly tapasztalattal rendelkező csapat jövőbeni együttműködése, hozzátéve, hogy az új jövevény a részlegen belül a Technology, Creative & Services Group alatt lesz majd megtalálható. Jó eséllyel tehát a különböző (meglévő és újonnan megjelenő) konzolos játékok gyorsabb és egyben jobb PC-s portolása lesz majd az akvizíció eredménye, ehhez azonban némi időre lesz szükség, hiszen az akklimatizálódás mellett az érintett játékok módosítása is komoly munkát igényel.

A konkrét terveket ezzel kapcsolatban egyelőre nem árulták el, erre viszont remélhetőleg nem kell majd sokat várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!