Gyurkity Péter

Minikonzolon dolgozik a Valve

A Nintendo Switch példáját követnék, amely eközben új változatot kaphat.

A konzolok szegmensében a friss adatok alapján a Nintendo jóval kisebb és szerényebb megoldása továbbra is nagyon jól teljesít, míg a két nagy inkább egymással van elfoglalva. A minikonzolok terén nemrég a GPD Win 3 megérkezéséről írtunk, a jelek szerint azonban a Valve is valami hasonlóval készül.

Egy rövid Twitter-bejegyzésben rántották le a leplet a napokban a Steam Client bétaváltozatában megtalált kódrészletekről, amelyek többek között egy érdekes nevet is tartalmaznak. A forrás állítása szerint a „Neptune” kódnév tulajdonképpen a SteamPal névre hallgató vezérlő létezését jelzi számunkra, ez pedig szorosan kapcsolódik a SteamPal Games felsoroláshoz, amely egy tavaly szeptemberben felbukkant másik kifejezéssel összefüggésben jelent meg, hiszen annak idején a „Device Optimized Games” szóösszetétel jelezte az érdeklődőknek, hogy egy új húzáson dolgoznak a cég mérnökei. Az Ars Technica nem sokkal később megerősítette az értesülések egy részét, szerintük egy olyan minikonzol van érkezőben, amely Intel- vagy AMD-chipre épülne, ez pedig valójában egy all-in-one PC, amely kinézetét tekintve leginkább a Nintendo Switch konzolra hajazna.

Ez utóbbi kapcsán nem is olyan régen számoltunk be a gyártás közelgő felfuttatásáról, emellett azonban egy Switch Pro típus várható megjelenéséről is írtunk. A Bloomberg hírügynökség most ezt a sztorit fűzi tovább, azt emelve ki, hogy a japán gyártó június első felében, közvetlenül az E3 első napja előtt ránthatja le a leplet friss megoldásáról, amely szeptember vagy október folyamán jelenhet meg a piacon. A játékfejlesztők már a rendezvény alatt mutathatják be saját, kifejezetten erre a változatra optimalizált címeiket, ami pedig a hardvert illeti, a gép egy új nVidia-chipre épülhet, amely már DLSS-támogatással futna be, vagyis azt ezt megfelelő módon kezelő játékokban az 1080p-felbontású tartalmak csaknem 4K-minőségben jelennének meg.

A kijelző eközben kereken 7 hüvelykesre hízna, a további részleteket azonban még nem ismerjük – a hivatalos ár egyes értesülések szerint 349 dollár lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #4
    Valszeg nem akarnak kimaradni a játék streamelés üzletből.
  • Kissssss0 #3
    volvo már az előző "konzoljával" is befürdött.
  • muszalaslorinc #2
    Minikonzolon dolgozik a valve.. vagy nem
    "Intel- vagy AMD-chipre épülne" (mas nem igen van x86-on).. vagy nem
    A valve.. vagy nem
    Ez hir.. vagy nem


    Utoljára szerkesztette: muszalaslorinc, 2021.06.01. 13:57:12
  • Sir Cryalot #1
    " vagyis azt ezt megfelelő módon kezelő játékokban az 1080p-felbontású tartalmak csaknem 4K-minőségben jelennének meg."

    :DDDDDD

    szerintem se menjünk bele