Gyurkity Péter

Kétszer gyorsabban fogy riválisánál a PS5

A listát azonban még mindig a Nintendo Switch vezeti, amely mindkét nagy konzolt lepipálja.

A konzolok legújabb generációja tavaly mutatkozott be, ezzel folytatódott a verseny a Sony és a Microsoft között, miközben a Nintendo meglévő eszközeire támaszkodva őrizte meg az előnyét, legalábbis az eladások terén. Most elkészült az első negyedévre vonatkozó friss felmérés, amelyben az új fejlesztések eddigi eredményeit hasonlítjuk össze.

Az Ampere Analysis részletes anyagából az derül ki, hogy a Nintendo Switch 5,86 millió példányban kelt el az év első három hónapja alatt, miközben a Sony és a Microsoft együttesen tudott csak felmutatni egy ehhez közeli, 4,14 milliós számot. Amennyiben szétválasztjuk a két nagy rivális eredményét, nagyon jól látszik, hogy a PlayStation 5 nagyjából kétszer olyan gyors ütemben fogyott, mint az Xbox Series X és S, hiszen míg előbbi esetében 2,83 millió darab értékesítését regisztrálták (becsülik), addig utóbbi mindössze 1,31 millió példányban talált gazdára, vagyis a jelek szerint a redmondi céget jóval komolyabban érintette a chiphiány (amely amúgy mindegyik gyártót sújtja).

Nagyon érdekes lesz megfigyelni, hogy mennyiben változik a helyzet a globális pandémia várható lecsengésével, a harmadik és a negyedik naptári periódusban. Arról nemrég mi is beszámoltunk, hogy jövőre sem lesz elegendő PS5, bár a japán gyártó már dolgozik az új konzol módosított változatán, miközben a Nintendo saját kütyüjét gyártaná le az eddiginél nagyobb példányszámban, vagyis könnyen lehet, hogy a most látható, tulajdonképpen megszokott különbség lesz még inkább egyértelmű. A Microsoft persze a maga részéről szintén ezen dolgozik, viszont ezen a téren komoly lemaradást kell behozniuk ahhoz, hogy esélyük legyen a második helyre.

A Nintendo Switch most regisztrált eredménye amúgy 12 százalékos növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest, viszont ezt nagyban befolyásolta az Animal Crossing: New Horizons elrajtolása, valamint maga a pandémia, így előfordulhat, hogy a mostani negyedévben már lelassul a bővülés üteme.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!