Gyurkity Péter

Egyesültek a Cyberpunk 2077 miatti perek

Négy különböző eljárás folytatódik közösen, a cég szeretné megvédeni magát.

A Cyberpunk 2077 komoly fejtörést okozott a lengyel illetőségű fejlesztőnek, a megjelenés után azonnal komoly negatív visszhang érkezett, elsősorban a játék hibái miatt. Legutóbb ezzel kapcsolatban arról írtunk, hogy nem lett katasztrófa a hibákból, valamint a visszaküldésekből, a cég ellen megindított bírósági eljárások azonban folytatódnak, mégpedig egyetlen közös per formájában.

A négy külön ügy mindegyike december, illetve január folyamán indul el, ebből kettőben a befektetőket képviselik, hiszen ők arra hivatkoznak, hogy a cég elhallgatta a problémákat, eközben pedig nem fókuszált megfelelő módon a konzolokon megkövetelt teljesítmény biztosítására, az emiatt beeső részvényár (amely 15 százalékkal csökkent) így anyagi károkat okozott nekik. A másik eljárásban arra biztatják a többi befektetőt, hogy csatlakozzanak a táborhoz, a fejlesztő pedig saját 2020-as visszatekintőjében azt emelte ki, hogy igyekeznek házon belül jobb menetrenddel és stratégiával előállni, hogy orvosolják a malőrt és a jövőben elkerüljék a hasonló helyzeteket.

A CD Projekt Red a napokban azt közölte, hogy valóban egy közös perként folytatódnak a korábban elindított eljárások, saját álláspontjuk azonban ettől még nem változik, szerintük meg tudják majd védeni magukat a vádakkal szemben. Azt ugyan korábban ők is elismerték, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One esetében nem biztosítottak ideális teljesítményt, erre jobban kellett volna figyelniük, viszont a jelek szerint a visszaküldések száma nem volt nagy, ez a pénzügyi jelentés alapján sem tűnik komolyabb anyagi tehernek. Más kérdés, hogy a cég imázsa megkopott, a felhasználók nem feltétlenül tartanak ki mellettük, ami a jövőben megjelenő további címek piaci eredményét befolyásolhatja majd hátrányosan.

Az illetékes lengyel versenyügyi hatóság is vizsgálódik az ügyben, ők közvetlenül is megkeresték a céget, hogy jobb képet kapjanak a házon belüli tervekről és erőfeszítésekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!