Csúszik a Cyberpunk 2077 javítása

A fejlesztő elleni kibertámadást hozzák fel elsődleges indokként.

A játék rajongói nagy várakozással néztek a következő jelentős frissítés elébe, ez azonban a most közzétett bejelentés szerint csúszni fog. A cég az ellenük végrehajtott támadást okolja a késeledelemért, azt is el kell azonban ismerniük, hogy ez nem az egyetlen indok.

A tavalyi év során a hivatalos megjelenés csúszásáról, majd pedig a kirobbanó sikerről írtunk, amelyet némileg beárnyékolt a játékban megjelenő hibák, valamint a teljesítménnyel kapcsolatos gondok hosszú listája. A lengyel illetőségű fejlesztő, a CD Projekt Red (CDPR), januárban már orvosolta a problémák egy részét, az igazán jelentős javulást azonban a következő, 1.2-es frissítéstől várták, amelyet eleinte februárra ígértek. Most egy rövid bejegyzésből kiderült, hogy márciusra csúszik át a patch megjelenése, amelyet két fő indokkal magyaráznak. Ezek egyike a frissítés összetett jellege, ez ugyanis minden korábbi hasonló csomagnál nagyobb és bonyolultabb, a másik ok viszont a stúdió ellen intézett kibertámadás, amely komoly mértékben befolyásolja a házon belül zajló munkálatokat.

A Twitter oldalán közzétett bejegyzésben megemlítik, hogy a támadás érintette az alapvető infrastruktúrát, ez már önmagában is komoly csúszást okozott, viszont azt is elismerték, hogy a munka jelentős része még hátravan, miközben az elkövetőkkel kapcsolatban is további hírek láttak napvilágot. Egyes források szerint a támadás során megszerzett forráskódot aukció keretében kínálták, az induló ár mindössze 1 ezer dollár volt, ez pedig nemcsak a Cyberpunk 2077, hanem a Witcher 3 és a Gwent játékot is érintette – a végleges ár 1 és 7 millió dollár között lehetett. A fejlesztő akkor kiemelte, hogy a felhasználók személyes adatait nem tulajdonították el, viszont a forráskód állítólagos eladása (amelyre a későbbi beszámolók szerint valóban sor került) hátráltatta a munkálatokat.

Az 1.2-es verziószámmal ellátott frissítést, annak megjelenését most március második felére vetítik előre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #7
  Ja ezt kár tagadni hogy itt torkon akadt a falat, enginestől, rpgstől, de még sztoristól is.
 • Lapajka #6
  Eközben és ehelyett már kb 10-szer ennyi bevételük lehetne a Witcher 4-el, fele idő alatt és feleannyi fejlesztővel és már gőzerővel mehetne a Witcher 5 készítése... bravo fiúk.. szépen elmeszeltétek magatokat a hülyeségetekkel...
 • TSImike #5
  A Witcher szériát múlt év vége felé kezdtem el, "jócskán" a kiadást követően :) Az első rész kb. 50-60 óra alatt megment, a második kicsit kevesebb 40-50 óra volt. A harmadikban úgy van majdnem 300 óra hogy most tartok a NewGame+ kétharmadánál. Jó lesz ez is csak még várok egy kicsit...
 • cylonflatus #4
  A hozzáállásuk.... A CD Projekt az egyetlen az ekkora volumenű stúdiók közül, akik kiállnak a drm mentes kiadás mellett, azon kívül éppen csak hason nem csúsztak az elhibázott kiadás miatt. Ehhez képest pl az Ubisoft legújabb "gyöngyszeme", az AC Valhalla még a legutóbbi patch után is többször fagyott le mint bármi amivel az utóbbi 10évben játszottam összesen, azon kívül 6 tisztára pucolt régió után van 3 (és fél) szett páncélom, míg a Helix store-ban pénzért adják a legjobb cuccokat, soroljam még? Hozzáállás? Miről beszélsz?
 • takysoft #3
  Rájuk jár a rúd... én élveztem a játékot.
 • TokraFan #2
  Mit érdemeltek meg okosgyerek? Sokkal inkább Te érdemelnéd meg, hogy bűnözők visszaéljenek a személyes adataiddal, amiért ilyen ostoba a hozzáállásod.
 • sorler #1
  Meg is érdemelték, amiért ilyen a hozzáállásuk.