Gyurkity Péter

Jövőre jön a módosított PS5

A legfőbb cél a költségek lefaragása és a gyártási idő mérséklése.

A fontosabb konzoltípusoknál bevett gyakorlat a piacra dobott új modellek viszonylag rövid időn belül történő áttervezése, amely leginkább a fent említett két szempont miatt fontos a gyártók számára. A Sony ismét erre készül, a friss típusnál jövőre futhat be a módosított változat.

A DigiTimes számolt be csütörtökön arról, hogy a japán óriás beszállítói már készülnek a jelentős lépésre, ami arra utal, hogy nagyjából 1 éven belül sort keríthetnek arra. A most közzétett jelentés szerint inkább belső, mintsem külső módosításokról lesz szó, vagyis a külalak nem változik, viszont egyes belső komponenseket lecserélnek, hogy lefaragjanak a gyártási költségekből, illetve csökkentsék az előállításhoz szükséges időt. A legfontosabb eltérés valószínűleg a chip kapcsán jelenik majd meg, ez ugyanis jelenleg egy 7 nanométeren készülő, Ryzen 3000-osztályú, 8 maggal rendelkező példány, amely egy RDNA 2 grafikus vezérlővel egészül ki, a jövőre várható új modellnél viszont már a 6 nanométeres gyártástechnológiára váltanának, ami a tranzisztorok sűrűsége tekintetében 18 százalékos előrelépést nyújtana.

Tekintettel arra, hogy a készüléket jelenleg nettó veszteség mellett értékesítik (legalábbis a mostani árakon), ez segíthet a Sonynak abban, hogy mérsékeljék ezt, javítva az üzletág pénzügyi mutatóin. Ami a beszállítókat illeti, ezen a téren továbbra is számítanak a Siliconware Precision Industries (SPIL), az ASE Technology Holding, valamint a Tongfu Microelectronics közreműködésére, nagyobb szerepcserére tehát nem számíthatunk, viszont a készlethiány továbbra is velünk maradhat, ami eleve megakadályozza a példányszám felfutását. Eddig 7,8 millió darabot adtak el az amúgy kiemelkedően népszerű konzolból, ez a novembertől elindult időszakra vonatkozik, egyes vélemények szerint az idei évben összesen 10 millió példányt gyárthatnak majd le a meglévő partnerek segítségével.

Ahogy említettük, az újragondolt változat a jövő évben, várhatóan annak első felében jelenik majd meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    https://sg.hu/cikkek/jatek/145457/jovore-sem-lesz-elegendo-ps5