Gyurkity Péter

1 milliárdból építi platformját az Epic Games

A fejlesztő egységes virtuális teret hozna létre, amely új módon kötné össze a játékosokat.

Az Epic Games háza táján zajló fejleményekről az utóbbi hónapokban leginkább az Apple ellen folytatott közdelem révén olvashattunk, ezzel kapcsolatban konkrét eredményeket is elértek, ám hosszabb távon nyilván nem ez a csatározás lesz a középpontban. Most komoly befektetések révén gyorsítják fel a házon belüli programot, amely a saját virtuális univerzumuk létrehozását célozza meg.

Azt jelen pillanatban nem igazán tudjuk, hogy pontosan mit is takar a Metaverse elnevezés, ezzel kapcsolatban azonban már a tavalyi év folyamán is láthattunk rövid bejelentéseket, illetve spekulációkat. A fejlesztő a napokban azt árulta el, hogy újabb tőkebevonásra kerítettek sort, ennek során pedig összesen 1 milliárd dollárral bővült az anyagi lehetőségek tárháza, többek között olyan nevek hozzájárulása révén, mint a Sony Group. A japán óriás mellett befektetői alapok, nyugdíjalapok, valamint további cégek is látnak fantáziát a hosszabb távú projektben, ezzel pedig a vállalat becsült értéke elérte a 28,7 milliárd dollárt, ami szintén jelzi számunkra, hogy egy komoly szereplőről van szó.

Ami a Metaverse célkitűzéseit is jövőbeni bevezetését illeti, ezzel kapcsolatban korábban arról beszéltek, hogy egy olyan új virtuális teret kell elképzelnünk, amely állandó jelleggel összeköti majd a játékosokat, ezzel pedig valóban friss élményt kínálna a felhasználóknak. A közösségi élmény kiemeléséről lenne szó, amely minden fontosabb játék esetében elérhetővé válna, illetve a meglévő opciókat egészítené ki, legyen szó a Fortnite, a Rocket League, vagy akár Fall Guys címekről. A játékfejlesztők és tartalomkészítők munkáját az Unreal Engine, az Epic Online Services és az Epic Games Store funkcionalitásával, azok kombinálásával könnyítenék meg, de a konkrét részleteket csak később árulják majd el, remélhetőleg a nyár vagy az ősz folyamán.

Tavaly októberben a Fortnite kapcsán említették meg, hogy 12 hónap múlva már kétségbe vonható lesz a fejlesztés játék jellege (vagyis ennél jóval többet kínálnak majd a rajongóknak), könnyen lehet, hogy az őszi hónapokban mutatják majd be a friss platformot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kissssss0 #8
  sikerült megtalálnom azt a cikket, jajjj :DDD katasztrófa az a gyerek.
 • asgh #7
  Ez ám a nívós újságírás:
  megemlít egy ügyet (aminek egyébként semmi köze a témához) és hogy:
  "ezzel kapcsolatban konkrét eredményeket is elértek"
  de már nem teszi hozzá, hogy mik is lennének azok a konkrét eredmények. Az olvasó elégedjen meg annyival, hogy elérték.
 • Szefmester #6
  Pedig az iponon Abysan erősen nekemesett amiért bántottam ezen funkciók miatt az epiket.

  "Ez egy launcher, nem kell bele semmilyen közösségi funkció, mert azokra ott van egy csomó másik program". Mert szerencsétlenje nem igen élt abban a korban amikor max ilyen baráti társaságok határozták meg milyen csevegőt használsz, mert minden régió mást használt. Mázlim volt hogy az msn-hez volt egy plugin amivel lehetett egyszerre több ilyen felületre is írni...

  Vagy a modok könnyű, egy kattintásos letöltése és telepítése... szerinte az is hülyeség.
 • Kissssss0 #5
  és már arra se lehet nagyon hivatkozni hogy "még csak most indult a store, adjunk neki idő", már egy ideje futtatják az epic-ék ezt a szekeret de az ingyenes játékosztáson kívül eddig még nem nagyon tudtak felmutatni semmit se.
 • lammaer #4
  Ezt én is nagyon hiányolom....
 • nlght #3
  Pár hónapja néztem akkor még a wishlist se működött.
  De most komolyan, mennyi ideig tart egy programozónak egy olyan funkciót megírni, hogy ha akciós állapotba kerül a termék akkor küldjön egy emailt a rendszer a listán szereplő címeknek? Pár sor beírása pár perc alatt? Vicc kategória, hogy ezt nem tudja a rendszerük.
 • Sir Cryalot #2
  Party pooper, igenis metaverse mert lehet nezni drogos rappereket autotune koncerteket adni fortniteban.
 • Gabbbbbbbbbbbb #1
  Meg felhasznaloi ertekeleseket sem lehet irni a platformjukon, de mar metaverse?