Gyurkity Péter

Itt a PS5 első nagy frissítése

Ezzel pedig többek között lehetővé válik a játékok külső tárolása.

A Sony még mindig nem küzdötte le igazán a készlethiányt, viszont időközben elkészültek a konzol első nagyobb frissítésével, amely a háttértárolók, valamint a visszafelé való kompatibilitás terén is több funkciót nyújt majd a felhasználóknak. Lássuk, mit is kínál a friss szoftver, amely most vált elérhetővé!

A hivatalos blogon tették közzé a pontos részleteket, ebből pedig kiderül, hogy az eredeti rajt idején még nem elérhető opciókkal bővítették most ki a kínálatot, ezzel is törlesztve a meglévő adósságból. A legfontosabb funkció talán a játékok külső eszközökön való eltárolása, amely az Xbox-család esetében eddig is elérhető volt, a PS5 kapcsán viszont csak most mutatták be az újítást. Játszani közvetlenül még nem tudunk a külső tárolókon csücsülő címekkel, viszont a tárolás már megoldott, ezt pedig a jövőben az M.2 SSD-k támogatása követi majd, addig is az egyes játékokat kizárólag az integrált tárolóról futtathatjuk.

Bővül és javul a visszafelé való kompatibilitás is, mivel a Share Play esetében megvalósítják az eltérő generációk közötti átjárást. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a PlayStation 5 konzolt birtokló játékosok meghívhatják a PS4-et használó ismerőseiket, hogy azok megtekintsék a játékmenetet, vagy átvegyék az irányítást a játék felett a saját, régebbi eszközüket használva. Az ismerősök által aktuálisan futtatott játékokba mindkét konzolról becsatlakozhatunk, már amennyiben kérelmünket a másik fél is jóváhagyja, a Game Base UI pedig gyorsabb hozzáférést biztosít majd az ismerősökhöz, a chat letiltása, illetve a személyenként történő hangerő-szabályozás lehetősével együtt. Az értesítőket is csoportonként engedélyezhetjük és tilthatjuk le, miközben a játékok automatikusan letölthetik a frissítéseket, hogy a következő elindításkor már minden rendelkezésünkre álljon.

Az Android és az iOS platformokon futtatott PlayStation app kapcsán megemlítették, hogy hamarosan ezen készülékekről is becsatlakozhatunk a többjátékos partikba, akár a háttértároló vagy a trófeák kezelését is megoldva ezzel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!