Gyurkity Péter

Búcsúzik a PS Store a régebbi konzolokon

Egy nagyobb és két hordozható megoldás kerül le hamarosan a listáról.

A Sony kapcsán az utóbbi napokban egyszerre több hír is napvilágot látott, ezek többnyire hivatalos forrásból, bejelentés formájában jelentek meg. Ezeket egészítette ki egy külsős értesülés, amelyben már az online bolt bezárását említik meg, legalábbis 3 régebbi modell esetében.

A hírt megosztó portál arról számolt be, hogy a Sony néhány hónapon belül szűkíti le a PS Store szolgáltatását támogató eszközök hivatalos listáját, mégpedig olyan fejlesztések kiszórásával, amelyek eredetileg két generációval korábban, illetve a hordozható megoldások területén jelentek meg. Hivatalos megerősítés egyelőre nem bukkant fel, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a japán gyártó a PlayStation 3, a PlayStation Portable, valamint a PS Vita esetében szánta el magát erre a lépésre, ez azonban várhatóan nem szomorítja majd el nagyon a felhasználókat, hiszen azok jó része a PS4 és a PS5 funkcióit veszi igénybe, jóllehet ez utóbbiból még messze nem áll rendelkezésre elegendő példány.

A PS Portable volt annak idején a cég első hordozható próbálkozása, ez 2004 végén jelent meg a japán piacon. A Nintendo DS ellen induló kütyüből nagyjából 80 millió példány kelt el, bár az utolsó, még 2012-ből származó hivatalos adat 76,4 millió darabot említ. A PS3 2006 novemberében bukkant fel, a lassú rajt után (2017 márciusáig) 87,4 millió példányt adtak el ebből, ezzel sikerült megelőzni az Xbox 360 eredményét, míg a PS Vita jóval később, 2011 végén rajtolt el, ebből azonban sokkal kevesebb példány fogyott el, emiatt pedig a Sony már 2012-ben megszüntette a hivatalos adatok közlését – külsős becslések alapján valahol 16 millió körül lehet a végleges szám, ennek következtében nem lenne meglepő a modell kiszórása.

A PS3 és a Portable esetében július 2., míg a PS Vita kapcsán augusztus 27. lesz a fontos dátum, onnantól kezdve a PS Store már nem lenne elérhető ezen készülékeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    elvileg vitán még nem
    https://youtu.be/xxd6Uvq8HGw