Gyurkity Péter

Itt van az új PSVR-vezérlő

A külső érdekesre sikerült, az élmény azonban ezáltal is tovább javulna.

A Sony a hónap elején harangozott be összesen 6 új VR-játékot saját rendszerén, ezt megelőzően pedig azt jelezték, hogy már dolgoznak a PSVR második generációján. Nem véletlen, hogy ezt a vezérlő részletes bemutatása követte a sorban, bár a hivatalos megjelenéstől még picit messze vagyunk.

A hivatalos blog oldalán megjelent bejegyzés az ilyenkor szokásos képekkel egészült ki, így közelebbről is szemügyre vehetjük a kontrollereket. A magyarázat szerint a játékélményt szeretnék további javítani, a játékosok ezzel még inkább beleélhetik majd magukat a különböző alkotásokba, virtuális világokba, ami pedig a technikai megvalósítást illeti, ezt elsősorban a DualSense vezetéknélküli vezérlők esetében bevezetett újításokra alapoznák, egy némileg érdekes gömb-kialakítással, ami szerintük szintén segíteni fog. A különbség szembetűnő, különösen ha a régebbi, eredetileg még a PS3-ról származó Move-vezérlőkhöz hasonlítjuk a külsőt, azok ugyanis inkább fagylaltra, pontosabban tölcsérekre emlékeztettek, az illetékesek ennek kapcsán is természetesebb élményt, illetve komolyabb interakciót ígérnek számunkra.

A részletes listán az adaptív ravaszok, a haptikus visszajelzés, a követés (tracking) funkciója, valamint az akciógombok szerepelnek, ám érdemes megjegyezni, hogy ez utóbbiaknál nemcsak a megszokott példányokat találjuk meg, hanem egy új, úgynevezett Create-gombot is, amelynek pontos funkcióját sajnos eddig még nem részletezték. A vezérlő megfelelő módon érzékeli majd ujjaink jelenlétét, anélkül hogy bármilyen nyomást fejtenénk ki azokon keresztül, így a hüvelyk-, mutató-, valamint középső ujjak beazonosításával természetesebb módon irányíthatjuk majd karakterünket. Az analóg kar sem marad le a bal kontrollerről, ami pedig a tracking-funkciót illeti, ezt a vezérlő alján elhelyezett érzékelőgyűrűn keresztül biztosítja majd az új headset.

A második generációs VR-platform várhatóan a jövő év során jelenik majd meg, ekkor mutatkozhatnak majd be a boltokban a fent ismertetett vezérlők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!