Gyurkity Péter

Az Xbox letöltésén gyorsít a Microsoft

Mégpedig egy olyan módszerrel, amely további kérdéseket vet fel.

A legújabb Xbox-széria két tagjának hivatalos bemutatása és piacra dobása óta a redmondi cég nem pihen, ezen a területen az Xbox Insider Program keretein belül tesznek közzé további javításokat, optimalizációt, illetve újabb funkciókat. Ezúttal a letöltési sebességen javítanának, elsősorban a játékok rovására.

A cég egyik munkatársa tett közzé egy rövid bejegyzést a Twitter oldalán, amelyben egy friss opcióra hívja fel az érdeklődő felhasználók figyelmét. Ebből megtudjuk, hogy az Insider programban résztvevő konzoltulajdonosok egy új kapcsolót találnak a beállítások között, amelynek alkalmazásával ideiglenesen leállíthatják az éppen futó játékot, ezzel pedig teljes mértékben felszabadítják a rendelkezésre álló sávszélességet, amely onnantól kezdve a letöltések számára áll rendelkezésre. A Microsoft úgy véli, hogy ezzel jelentős mértékben gyorsíthatók az internetes letöltések, a leállított játékot pedig (természetesen) a későbbiekben bármikor folytathatjuk.

A kapcsoló haszna abban rejlik, hogy az új Xbox-konzolok a sávszélesség egy részét az aktuálisan futtatott játék számára foglalják le, annak érdekében, hogy az abban igénybe vett online funkciókat gond nélkül vegyük igénybe. A „Manage Queue” alatt jelenik meg a további opció, amely gyakorlatilag a letöltési lista számára szabadítja fel a teljes sávszélességet, emellett a megszokott gombok láthatók, amelyek már a letöltések (további telepítések) leállítására, illetve azok elvetésére vonatkoznak. Ahogy említettük, egyelőre csak az Insider programon belül elérhető az újítás, ezzel kapcsolatban tehát az első felhasználói visszajelzésekre várunk, nyilván ezt követően döntenek majd az esetleges további lépésekről.

Konkrét számokat egyelőre nem ismerünk, így jelenleg nem tudni, hogy mennyivel növelhető a letöltési sebesség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AcsMarci #7
  off: Tehát akkor a kutyán lévő nyakörv sem a kutya nyakörve, mert a kutyáknak nem lehet tulajdonuk?

  Cikk: Tehát akinek nincs annyi esze, hogy ne online játsszon miközben tölt le, az majd ezt használni fogja :D
  Utoljára szerkesztette: AcsMarci, 2021.03.24. 11:48:40
 • Macropus Rufus #6
  ha jól értem itt le van foglalva. Magyarán: a rendszer számára az a sáv nem létezik. Van egy gigás neted lefelé. Ebből az xbox lefoglal 500-at, de úgy, hogy a többi app. azt hiszi, eleve csak 500Mb/sec az átvitel. Ez mondjuk gigabite-nél nem gáz, de ha minden sávszél esetében ugyan azt az arányt fogja le (példánál maradva 50%-k) azért az már egy 50Mb net esetében érezhetően lassú. A te géped programja nem fogják le a netet. A lefoglalás az egy dolog. Ott még csomagütemezéssel lehet gyorsítani, de amikor konkrétan a sávszél nem is létezik, azzal nem lehet mit kezdeni. Most is vannak ilyen okosságok: meg tudod adni, hogy egy bizonyos program mennyi sávszélt lásson. Számára annyi a net. Hiába van ott 10x nagyobb sávszél. Na ezt műveli az xbox is.
  És mint írtad: igen valamit [email protected]úl csinálnak mert ugyan ennek a cégnek az op.rendszere ezt nem teszik.
 • Macropus Rufus #5
  :) ez nekem is feltűnt.
  Sztem egy Xbox, gigabittel olyan 1 másfél óra alatt lejön :D :D
 • Gabbbbbbbbbbbb #4
  Valamit nagyon rosszul csinalnak. Egy PC-n siman lehet max savszellel tolteni jatek kozben, eszre se lehet venni a kulonbseget.
 • barret #3
  Már jó ideje ennek kell örülni! No és annak,amikor sikerül a főcím helyesírási hiba nélkül...
 • nlght #2
  "Az Xbox letöltésén gyorsít a Microsoft"

  Már a cím is hülyeség. Az xbox-ot nem lehet letölteni, az egy fizikailag létező konzol termék. Milyen embereket vesznek fel ide gugli translate copy-paste bajnoknak (cikkírónak)?
 • hunbalee #1
  Amikor nem fut semmi game is tetű lassú a játékok let öltés. Kb olyan a feeling mint amikor egy alvó szerverre kapcsolodnál kb betárcsázos sebességgel. Majd ha mákja van az embernek 1 óra múlva valami/valaki valahol észleli hogy valahonnan játékot akarnak letölteni és végre elkezd jönni mert emberinek is mondható sebességgel. Csak a majd hogy 1 óra alatt 40+Gbokat szoktam letölteni és ez még nem is a max sávszélem nem pedig 7-8gbos ják ékokat 3 órán keresztül...