Gyurkity Péter

Már tesztelik az Xbox-játékstreaminget

A házon belüli tesztelés során több felvétel is kiszivárgott, hamarosan jöhet a szolgáltatás.

A Microsoft eredetileg még évekkel ezelőtt harangozta be az akkor még Project xCloud néven futó platformot, amely a saját felhő-infrastruktúra révén tenné lehetővé a játékok streamelését, ezzel pedig ezen a területen biztosítanának a Netflixhez hasonló szolgáltatást. Tavaly elmaradt a hivatalos debütálás, most viszont már a házon belüli tesztelés zajlik, a napokban pedig több kép is kiszivárgott.

Külsős források számoltak be elsőként a világhálón felbukkant felvételekről, amelyeken elsősorban a szolgáltatás felhasználói felületét vehetjük szemügyre. Ezek alapján a külalak nagyon hasonló ahhoz, amit az androidos (béta-)változat esetében láthattunk, vagyis a platform az Xbox Game Pass Ultimate előfizetők számára ajánl fel további játékokat, a meglévő (félbehagyott) példányok folytatását, valamint a szolgáltatás további kiegészítőit. Maguk a játékok teljesképernyős módban futnak, bár azt megjegyzik, hogy a platform egyelőre a Chromium-alapú böngészőkben működik, vagyis a támogatás még nem teljeskörű.

A fenti információk alapján a streaming egyelőre a Google Chrome és a Microsoft Edge böngészőkben kipróbálható, ezzel az előfizetők az x86- és ARM-architektúrára épülő Windows 10 PC-ken, valamint a Chromebook-család tagjain vehetik azt majd igénybe. Az Apple Safari később csatlakozik majd ehhez a körhöz, vagyis az iOS és iPadOS még nincs jelen a listán, legalábbis jelenlegi tudásunk szerint. Ami a Windows PC-ket illeti, ott mind a böngészőben, mind pedig az Xbox-appon keresztül elérhető lesz a szolgáltatás, bár azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a cég szeretne-e egy bétaverziót elérhetővé tenni a szélesebb felhasználói tábor számára, mielőtt elszánják magukat a hivatalos megjelenésre.

Ez utóbbi jó eséllyel valamikor a tavasz folyamán valósulhat meg, sokat tehát nem kell már várnunk a rajtra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!