Gyurkity Péter

Vezet a PS5 az Xbox előtt

Közvetlen elődjéhez képest nem sokkal áll jobban az új konzol, viszont a riválist megelőzi.

A Sony még a hónap elején közölte a nyilvánossággal, hogy a bemutatkozást követően, a tavalyi év végéig, összesen 4,5 millió PlayStation 5 konzolt adtak el, ami mindenképpen szép eredménynek számít. Most külsős becslés alapján állíthatjuk, hogy ezzel kényelmesen megelőzik a nagy riválist.

A napokban az Ampere Analysis tette közzé saját friss becslését, amelyet rögtön több egyéb portál is leközölt. Ebben már arról olvashatunk, hogy a japán gyártó most valószínűleg 5 millió darabnál jár, miközben a Microsoft ennél jóval alacsonyabb számokat regisztrálhat, hiszen ők jó eséllyel 2,9 millió újgenerációs Xbox-konzolt adtak eddig el – ez utóbbi adat megbecslése meglehetősen nehéz, hiszen a redmondi cég eddig mélyen hallgat a forgalommal kapcsolatos részletekről. Amennyiben beigazolódik a becslés, a Sony kényelmes előnyre tett szert, bár ez nem jelenti azt, hogy a PS4 egykori számait is komoly mértékben túlhaladták volna.

Az eggyel korábbi generáció képviselője ugyanis annak idején, a hivatalos megjelenést követően, 2013 utolsó negyedévében, szintén nagyjából 4,5 millió darabnál járt, itt azonban most alakulhat ki némi előny, hiszen az anyagba azt is belefoglalják, hogy a PS5 az első naptári negyedév végéig akár 8 millió példányban kelhet el (a Sony maga erre vonatkozóan 7,6 millió darabot valószínűsít), miközben az előd annak idején 7,5 milliónál tartott ugyanezen időszakban. Ennek persze nincs túl nagy jelentősége, ennél jóval fontosabb, hogy a Microsoft a jelek szerint sokkal kevesebb példányt tud előállítani, a fenti számok ugyanis erre utalnak, hiszen a vásárlók szinte azonnal elkapkodják az elérhetővé váló példányokat.

Utóbbi cég persze nemcsak a hardveres forgalomra támaszkodik, ők is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az előfizetéses szolgáltatásokra (lásd Xbox Game Pass), így a konzolok mellett a PC-k, a hordozható kütyük, valamint a streaming-eszközök is besegítenek a bevétel növelésébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!