Gyurkity Péter

Az új konzol miatt állt le a PS4 értékesítése

A Microsoft eközben az AMD-től kér jóval több chipet.

A konzolok területe iránt érdeklődő olvasók tisztában vannak a jelenlegi, nem túl optimális helyzettel, a készlethiány miatt kialakult állapotokat nem kell részletezni. A jelek szerint a két gyártó eltérő módon igyekszik orvosolni a gondokat, a fény azonban egyelőre nem igazán látszik az alagút végén.

A Sony a napokban leállította a PS4 legtöbb változatának gyártását, legalábbis erre utal, hogy a japán oldalon már kizárólag az 500 GB-os PlayStation 4, annak fekete változata elérhető, a többi példány már nem kapható a szigetországban. Az Egyesült Államokban papíron még valamivel nagyobb a választék, viszont a Pro-verzió nincs készleten, mint ahogy az eltérő színű példányok sem beszerezhetők a gyártó hivatalos oldalán. Külsős forrás állítása szerint mind a Pro, mind pedig a Slim gyártása véget ért, a Sony ugyanis ezzel szeretne helyet csinálni a PlayStation 5 nagyobb darabszámú gyártásának, amire lenne is igény, hiszen vásárlók széles tömegei várnak az új konzol megérkezésére, ez pedig az elkövetkező hónapokban is kitart majd.


A Microsoft a maga részéről a fent beágyazott videóban azt emeli ki, hogy a készlethiány nem feltétlenül az ő bűnük, ők próbálnak minél több példányt, minél gyorsabban legyártani, az összes meglévő gyártósoron. Elmondásuk szerint a napokban beszéltek ismét az AMD felelős vezetőjével, akitől további chipeket kértek, ez pedig arra utal, hogy ez utóbbi gyártó nem tud megfelelő számú egyedi SoC-t leszállítani, ami mind a Microsoft, mind pedig a Sony menetrendjét negatív módon befolyásolja. A hiány még néhány hónapig velünk maradhat, ahogy azt korábban is írtuk, az érintettek dolgoznak a helyzet javításán.

Időközben az Xbox Series X felhasználói is a kontrollerekkel kapcsolatos gondokról számoltak be, hasonlóan a DualSense kapcsán felmerült jelenséghez. Jelen esetben viszont arról van szó, hogy a vezérlők játék közben állandóan lekapcsolódnak, majd pedig gyorsan visszacsatlakoznak, ami a Windows 10 alatt szintén megjelenik. A cég ígéretet tett a javításra, ez egyelőre még várat magára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ugh #2
  Ja logikus ha lehetne kapni es azon az aron.
  Ja hogy nincs es 70 rongygal dragabb is. Gyk. rakenyszeritenek a dragabbra amit kapni se lehet azaz 180-ert kapsz egy igeret cetlit.
  Kikezdhetetlen a logikad.
  kb annyira logikus mint az nv dontese a 20-as szeria gyrtanasank leallitasara.
  Most nincs mar 20-as, meg nincs 30-as se de az legalabb 2,5-3* os-tularral.
  Szal eszerintem jol el lennel ezekkel a yachjaikon mert hasonloan csuszik a fejetekben a kuplung...
  Amugy ertekesitese-rol van szo nem gyartasrol.
  A ps4-bol az 500-as slim-et gyartjak tovabbra is.
  Mivel az egy terkas es az 500-as kozt van majd 15 ropi kulombseg amibol egy 2 teras vinyot veszel. Az radasul gyorsabb is mint az olcso hulladek amiket ezekbe raktak.
  A ps4 bus-a meg annyira szar, hogy egy atlag kulso usb3-as seagte gyorsabb mint a gyari szal meg szetszedni se kell azt a fost.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2021.01.12. 13:40:43
 • kvp #1
  Eleg logikus, hogy ha van 5-os, akkor leallitjak a 4-es gyartasat. Nagyjabol visszafele kompatibilis.