Gyurkity Péter

Az új konzol miatt állt le a PS4 értékesítése

A Microsoft eközben az AMD-től kér jóval több chipet.

A konzolok területe iránt érdeklődő olvasók tisztában vannak a jelenlegi, nem túl optimális helyzettel, a készlethiány miatt kialakult állapotokat nem kell részletezni. A jelek szerint a két gyártó eltérő módon igyekszik orvosolni a gondokat, a fény azonban egyelőre nem igazán látszik az alagút végén.

A Sony a napokban leállította a PS4 legtöbb változatának gyártását, legalábbis erre utal, hogy a japán oldalon már kizárólag az 500 GB-os PlayStation 4, annak fekete változata elérhető, a többi példány már nem kapható a szigetországban. Az Egyesült Államokban papíron még valamivel nagyobb a választék, viszont a Pro-verzió nincs készleten, mint ahogy az eltérő színű példányok sem beszerezhetők a gyártó hivatalos oldalán. Külsős forrás állítása szerint mind a Pro, mind pedig a Slim gyártása véget ért, a Sony ugyanis ezzel szeretne helyet csinálni a PlayStation 5 nagyobb darabszámú gyártásának, amire lenne is igény, hiszen vásárlók széles tömegei várnak az új konzol megérkezésére, ez pedig az elkövetkező hónapokban is kitart majd.


A Microsoft a maga részéről a fent beágyazott videóban azt emeli ki, hogy a készlethiány nem feltétlenül az ő bűnük, ők próbálnak minél több példányt, minél gyorsabban legyártani, az összes meglévő gyártósoron. Elmondásuk szerint a napokban beszéltek ismét az AMD felelős vezetőjével, akitől további chipeket kértek, ez pedig arra utal, hogy ez utóbbi gyártó nem tud megfelelő számú egyedi SoC-t leszállítani, ami mind a Microsoft, mind pedig a Sony menetrendjét negatív módon befolyásolja. A hiány még néhány hónapig velünk maradhat, ahogy azt korábban is írtuk, az érintettek dolgoznak a helyzet javításán.

Időközben az Xbox Series X felhasználói is a kontrollerekkel kapcsolatos gondokról számoltak be, hasonlóan a DualSense kapcsán felmerült jelenséghez. Jelen esetben viszont arról van szó, hogy a vezérlők játék közben állandóan lekapcsolódnak, majd pedig gyorsan visszacsatlakoznak, ami a Windows 10 alatt szintén megjelenik. A cég ígéretet tett a javításra, ez egyelőre még várat magára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Eleg logikus, hogy ha van 5-os, akkor leallitjak a 4-es gyartasat. Nagyjabol visszafele kompatibilis.