Gyurkity Péter

Szabadkozik a Sony a PS5 előrendelése miatt

A korai igényeket sem tudják kielégíteni, ehhez hónapokra lesz szükség.

A hónap közepén még arról írtunk, hogy a Sony gyorsan cáfolta a sorozatgyártással kapcsolatos gondokról megjelent beszámolókat, az ő állításuk szerint itt semmilyen fennakadásra vagy kellemetlen meglepetésre nem került sor. Most mégis ugyanezen híreket látszik igazolni az előrendelés akadozása, ami a kisebb darabszám miatt következett be. Eközben a konzol pontos méreteit is megismertük, a jelek szerint nagyobb dobokkal kell megbarátkoznunk.

Amíg a GeForce RTX 3000-széria esetében a megjelenés okozott hatalmas rohamot, majd pedig a készletek gyors elapadását, addig a PlayStation 5 egyelőre csak előrendelhető, itt azonban szintén rögtön fennakadásokat láttunk, amit hamarosan a Sony maga is kommentálni kényszerült. A japán gyártó gyorsan elnézést kért a vásárlóktól, miután azt látták, hogy a meglévő példányok nagyon gyorsan elfogytak, így magát az előrendelési lehetőséget is vissza kellett vonni. Jól látszik tehát, hogy ők sem készültek fel a hatalmas érdeklődésre, bár esetükben mentő körülmény, hogy a hivatalos megjelenés még odébb van, így van néhány hónap a megfelelő darabszám leszállítására, a vásárlói érdeklődés kielégítésére.


A pontos árak után már a fizikai méretet illetően is felbukkant az első részletes beszámoló, mégpedig fotókkal kiegészülve. Ebből kiderül, hogy az új konzol jóval nagyobb lesz elődeinél, az eltérés pedig a nagy rivális Xbox Series X-hez képest is jelentős. Az előddel összehasonlítva nagyobb szélességet látunk, a pontos méret már 390 x 104 x 260 mm, jóllehet a PS5 Digital Edition az optikai meghajtó hiánya miatt ennél picit vékonyabb (92 mm), miközben az eredeti PS4 még 305 x 53 x 275 mm-es formátumban jelent meg a piacon. Az Xbox Series X esetében ez 151 x 151 x 301 mm, míg a Series S 151 x 65 x 275 mm-es méretben rajtol el, itt tehát a magasság tekintetében lesz a legnagyobb a különbség.

Mindkét gyártó az 500 dolláros szintet lőtte be, bár az olcsóbb változatok esetében 300, illetve 400 dollárnál húzzák meg a vonalat, hamarosan meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!