Gyurkity Péter

Sony: nincs gond a PS5 gyártásával

A hírekkel ellentétben nem csökkentették a példányszámot, viszont bejelentették az árakat.

Alig néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy végre beárazták a Microsoft új konzoljait, ami kellemetlen meglepetést jelentett a Sony számára, a nagy rivális ugyanis mintha arra törekedne, hogy alacsonyabb árakkal hódítsa meg a piacot. Eközben a gyártással kapcsolatos gondokról jelentek meg hírek, amit a japán cég gyorsan cáfolt, nem sokkal később pedig ők is lerántották a leplet a hivatalos árakról.

A Bloomberg hírügynökség írt arról még kedden, hogy komoly gondok támadtak a PlayStation 5 gyártásánál, emiatt pedig a Sony az eredetileg tervezett 15 millió helyett jövő márciusig csak 11 millió példányt szeretne legyártani, pontosabban ennyit tartanak elérhetőnek. Azt nem részletezték, hogy pontosan milyen akadályok merültek fel, viszont az kiderült, hogy a chippel vannak gondok, ami azért érdekes, mert a rivális Microsoft is nagyjából ugyanazon fő komponensekre építi saját megoldásait. A selejtarány a forrás szerint egyes esetekben eléri az 50 százalékot, ami nagyon magas, bár ez az utóbbi hetekben már némileg javulni kezdett, így lassan, de biztosan megindultak felfelé.


A Sony igencsak gyorsan reagált az eredeti beszámolóra, egy rövid üzenetben jelezték, hogy hamisak a gyártási gondokkal kapcsolatos hírek. A pontos adatokat illetően ugyan továbbra mélyen hallgatnak, viszont azt kijelentették, hogy a sorozatgyártás elindulása óta nem módosították a célszámot, így nincs szó nagy zuhanásról. A kereslet várhatóan nagy lesz, ez mind a tengerentúlon, mind pedig Európában komoly méreteket ölthet, bár sok múlik majd a hivatalos árakon, nem véletlen, hogy ők sem vártak tovább ezek ismertetésével, szerda éjjel pedig végre bejelentették a pontos számokat.

Eszerint a PlayStation 5 500 dollárba kerül majd, míg a Digital Edition ára 400 dollár lesz, amikor Európában november 19-én elrajtol a páros. Magyarországon mindez 184 990 Ft-os és (a Digital esetében) 149 990 Ft ajánlott árat jelent. A PlayStation Plus Collection előfizetés részeként immár számos PS4-játékhoz is hozzáférhetünk, természetesen az eddigi előnyök mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mortep #2
    Értsd: ...de van
  • ugh #1
    Nyilvan nincs, azert van kaosz .