Ötvös Tibor

E3 - A Microsoft alaposan odatette magát

A Microsoft megmutatta, hogyan is kellene, hogy megtörténjen egy E3-as konferencia.

Az Electronic Arts elég csalódást keltő prezentációja után minden szem a Microsoftra szegeződött, akik szerencsére nem okoztak csalódást. Felsorolni is nehéz lenne a játékokat, melyeket bemutattak és persze mivel a "nagyok" közül ők tartottak elsőnek ilyen demonstrációt, számos, nem exkluzív játék is náluk mutatkozott be. De ettől függetlenül a viszonylag kevés felesleges beszéddel tarkított prezentáción egymást érték a világpremierek és exkluzív bejelentések. A legérdekesebbeket gyűjtöttük most össze.

Kezdésnek természetesen a Halo: Infinite mutatta meg magát, ami a 343 Industries új bejegyzése lesz a franchise-ban. Sajnos túl sokat nem ismerhettünk meg a projektről, de mivel azért van még hátra bőven az expóból, így a héten még érkezhetnek az új infók. z azonban látszik, hogy a Halo 5 visszajelzéseiből tanulva Master Chief lett a főszereplő. Majd a zseniális Ori and the Will of the Wisps érkezett és mutatta meg magát mozgásban is. A program továbbra is maga a cukiság, alig várjuk, hogy kipróbáljuk. A From Software a Sekiro: Shadows Die Twice-szal lépett be a fesztiválra, mely a látottak alapján tovább halad a Souls és Bloodborne által kitaposott ösvényen.




A Fallout 76 is megkapta a saját kis videóját, de erről majd egy külön hírben emlékeznünk meg (a Bethesda azért megtartotta a látványos jeleneteket a saját bemutatójára). Helyette inkább lássuk a Life is Strange világában játszódó The Awesome Adventures of Captain Spirit címet kapott kalandot, mely ingyen lesz tölthető, méghozzá hamarosan. A program a gyerekek világát mutatja be számunkra és igen érdekesnek tűnik. A Crackdown 3 jövő februárban jelenik meg és a Terry Crews fizimiskáját kapja a főszereplő. A NieR: Automata - Become As Gods júniusban jön, de ennél érdekesebb volt a Metro: Exodus bemutatkozása. A játék február 22-én érkezik és elképesztően hangulatosnak tűnik.




A Kingdom Hearts III elhozza a sorozatot Xbox One-ra, ami újabb vásárlókat csábíthat a Microsoft konzoljához. Ezek után a Battlefield V kapott pár percet és leshettünk be a sztori-módba kicsit. A Sea of Thieves is kap egy kiegészítőt The Forsaken Shores címmel és szeptemberben jön. A következő etap kicsit az üzletről szólt, de még így is nagyon érdekes volt. A Microsoft ugyanis megvásárolt négy, eddig függetlenként ténykedő csapatot: Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs és Compulsion Games. Emellett pedig The Initiative névvel új csapatot is nyitottak. Várjuk a játékaikat.

A The Division 2 pillanatai következtek, hiszen nem csak egy videót kaptunk hozzá, de rögtön egy küldetést is megmutattak a Microsoft emberei. Érdekesnek tűnik, a látvány mindenesetre csodás. A Shadow of the Tomb Raider új videója lenyűgöző volt, izgalmas kaland vár Lara Croftra az egyszer biztos. Majd érkezett a gördeszkás Session, amivel feltehetően a hiányzó Skate 4-et akarja helyettesíteni a redmondi cég. majd jött az első nagy durranás, a Devil May Cry 5 leleplezése, mely azért elég nagy ovációt kapott. Szintén nagyon meglepő és érdekes lesz a Dying Light 2, melyben a döntéseink befolyásolhatják a világot körülöttünk.




A Just Cause 4 hivatalos bejelentése is a Mircosoft standján történt meg és Rico ismét csúcsformában van. A Battletoads visszatérésének leleplezése után azonban szinte minden a Gears of War univerzumról szólt. A jelek szerint be akarja pótolni a Microsoft az eltelt évek "hiányát" és rögtön három projektet is bemutattak. A Gears POP! mobilokra érkezik, a Gears Tactics leginkább az XCOM szériára hasonlít majd, de végül a Gears 5 is megmutatta magát. Utóbbi jövőre jön és minden meg lesz benne, ami miatt milliók követik a sorozatot. A végére pedig megérkezett a Cyberpunk 2077 is, ami szimplán lenyűgözőnek tűnt.




Nehéz mit mondani, a Microsoft nem sokat szórakozott a különböző átvezető beszédekkel, a különböző játékvideókat csak alkalmanként "zavarta meg" egy személy megjelenése a színpadon. De ez így is jó, igaz azt Phil Spencer csak szóban árulta el, hogy már készül a következő generációs Xbox konzol, de erről még bővebb információt nem adtak. Ezek után várjuk, hogy mivel készül a Sony.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #9
    Az lehet hogy a sony meno konferenciakat csinal (legalabb azt) csak a jatekaik olyan, legjobb esetben kozepszeruek mint ide ulanbator.
    A nagy hype az megy. A gyokerek meg szivjak magukba mint csecsemo a tejet..
    Egy valamirevalo ps cimet nem tudok ami ne lenne egy otvar, amugy full rosszul lemasolt rokabor, meg mar ezerszer ellott egyebkent legrosszabb hollywood-i klisekbol osszeganyolt agymosas.
    Mondom ezt ugy, hogy ott figyel egy ilyen japan fos a tv alatt.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.07.05. 13:01:30
  • muerte2 #8
    Miert ne lenne exük? Azt hiszem kb 15 ex - cim volt.
    Konzol ex. Igen. Jobb ha megszokod, mert a legtöbb cuccuk Box es Win re jön ki.
    Miert ne vasarolt volna fel egy csomo csapatot? Valakiknek el kell kesziteni a nyito kinalatot a következö generaciora.
    PC-vel nem versenyez. Penzt keres Win platformon is.
    A "nincs ra tartalom" netto hülyeseg, Az X-emen 87 cim van telepitve es kb 100 van telepitesre keszen. A Play anywhere cimek egy resze meg fenn figyel a PC-men is. (Ingyen)
    A cyberpunk - rol Digital Foundry - ek nem ezt mondtak.
    A HALO nem gameplay volt, hanem engine trailer ha tudod hogy mi az.

  • sárkánylovag #7
    Szerintem is elég nagy hoax volt a microsoft előadás
    Nincs is igazi exclusive-jük.
    IIyen szavakkal vagdalkoztak hogy konzol exkluzív :D
    Inkább csak mások elől elvették a bemutatók jogát és maguknál mutatták be hogy fut xboxon is... ja hát király.
    Arról szólt az egész hogy felvásárol microsoft csomó csapatot és majd nekik fog dolgozni, fordítsd magyarra nincs eredeti ötletük nincs exclusive csak MAJD LESZ
    ezzel akar PC vagy PS5 ellen majd küzdeni ? Hiába csinálták meg a jelenleg még leggyorsabb konzolt ha nincs rá tartalom.
    A Cyberpunkot látók azt írták a játék köszönőviszonyban sincs a feltett bemutatóval csak egy videó a HALO gameplay volt? Fenét. Csilivili videókat mutogattak
    Egyedül a Metro exodusra folyt össze a nyálam de konzollal azt meg nem játszanám...
  • muerte2 #6
    E mellett bejelentettek 5 uj 1p studiot,
    Nehany a konzol ex - ek közül a teljesseg igenye nelkül:
    HALO Infinity,
    Ori and the Will of the Wisps
    Crackdown 3,
    6. Forza Horizon 4
    Black Desert
    Tunic,
    Gears of War 5,
    Session,
    Ez igy gyorsban 8 cim vs a Sony 5? cimevel.
    (amiböl 2-t mar lattunk parszor, a DS meg egyenlöre egy seta szimulatornak tünik)
    Marvel’s Spider-Man
    Death Stranding
    The Last of Us Part II
    Ghost of Tsushima
    Déraciné

    Ha innen nezzük, igen MS nagyon jo show-t csinalt. A 3rd P (multi) jatekokat meg demozza mindenki, aki eleget fizet erte.
  • muerte2 #5
    Ohh csak nem egy PS fanboy? :D
  • Daditsx #4
    "A Microsoft megmutatta, hogyan is kellene, hogy megtörténjen egy E3-as konferencia."

    Akkor nézzétek meg az elmúlt évek Sony konferenciáját. Ezeknek a fele nem Microsoft termék a másik fele meg említésre se méltó.
    Utoljára szerkesztette: Daditsx, 2018.06.12. 05:08:22
  • Tetsuo #3
    Nekem a bemutatók közül csak az utolsó, a cyperpunkos tetszett.
  • Tetsuo #2
    Úgy tűnik a mai játékokban a zombi a leggyakoribb karakter.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.06.11. 22:09:23
  • hawkie22 #1
    Most a cikkíró valamit nagyon elnézett vagy minden céget felvásárolt a Microsoft. Csak hogy pár címet kiemeljek, a Division 2 Ubisoft, a Battlefield V EA játék lesz, de még a Shadow of the Tomb Raider se Microsoft termék.
    Vagy én értelmeztem félre a cikkben leírtakat?