Ötvös Tibor

50 ezer font az igazi szörnyvadászoknak

A Capcom a Monster Hunter: World marketingjének részeként 50 ezer font díjat ajánlott fel annak, aki bizonyítékot talál valamely misztikus lény létezésére.

Kirobbanó siker a Monster Hunter: World és a Capcom egy igen ötletes reklámmal próbálja fenntartani az alapból nem csökkenő érdeklődést. Bizonyára mindenki hallott már a különböző szörnyvadászokról, akik a való életben azzal töltik az idejüket, hogy a többnyire csak szóbeszéd szinten létező teremtmények létezésére bizonyítékot keresnek. A Capcom most ezen emberek között hirdetett versenyt és megadta, hogy mely 10 lény létezésére keresnek bizonyítékot és aki előáll ilyennel, az 50 ezer fontos (17,5 millió forint) jutalomban részesül. A következő lények "játszanak":

1. Bigfoot - Nagyláb: talán nem meglepő, hogy az első helyen az amerikai folklór egyik vezető alakja szerepel. Számtalan filmet forgattak már, melyeken elméletileg a majomszabású lény látható, ám ezeket végül egytől egyik megcáfolták.

2. Loch Ness-i szörny: szintén nem ismeretlen senki számára a skótok saját rémsége, Nessi, aki a látványtervek alapján egy dinoszaurusz-szerű vízi lény. Érdemes megjegyezni, hogy hozzá nagyon hasonló lényekről jött már "jelentés" Írország, Észak-Európa, Szibéria és Észak-Amerika más tavaiból is.

3. Mongol halálféreg: a mongolok szerint a Góbi-sivatag alatt él ez a leginkább a Tremors - Ahová lépek szörny terem rémeihez hasonlatos teremtmény. A mongolok nem is nevezik nevén a lényeket, annyira rettegnek tőlük, helyette az Allghoi khorkhoi kifejezést használják, mely bélférget jelent.4. Szirén: szintén nem ismeretlen a félig hal félig ember lény, aki a kalózok rémálmának számított. Énekével elcsábítja a hajósokat, akiket aztán a mélybe rántva falatozott belőlük.

5. Earth Hound: újabb skót rém, mely a "szemtanúk" szerint a temetőben, a sírok között mászkálva falja fel az elhunytakat. A mai napig érkeznek jelentések, melyek arról szólnak, hogy Skócia-szerte látták a lényt a különböző sírok mellett.

6. Jeti: a Himalájában "élő" havasi ember létezésére szintén elég sok "bizonyíték" létezik, ám ezeket is folyamatosan megcáfolják a tudósok vagy kiderül róluk, hogy szimplán hamisítványok.

7. Chupacabra: a repülésre képes lény Puerto Ricóban, Mexikóban és az Egyesült Államokban él és fogyasztja el háziállatok vérét. A szemtanúk szerint gyíkszerű lény, ám a tudósok cáfolják létezését.

8. Namíbia repülő kígyója: látni még senki nem látta a "repülő kígyót" (mely feltehetően csak ágról ágra ugrik), de Afrikában nagyon nagy kultusza van. A nagyjából 7 méteres lény feje közepe csillog, de azt, hogy mégis mivel táplálkozik, nem írják a krónikák.

9. Yowie: a Yowie amolyan ausztrál Nagyláb, akinek a létezésére szintén semmilyen valós bizonyíték nincs.

10. Bagolyember: 1976 óta érkeznek jelentések az eredetileg Cornish Owlman nevet kapott Bagolyember "támadásairól". A gyermekek és azon belül is elsősorban a kislányok szokták látni a lényt. A jelenéseknek biztosan köze van ahhoz a szektához, akik gyerekeket áldoztak fel a Bagoly Istenség számára.

A Capcom valódi bizonyítékokat vár a lények létezésére és a végén nyertest is hirdetnek, aki nem csak a valódi világ Monster Hunter királya lesz, hanem alakja bekerül a játékba is egy frissítés képében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Senkhy #1
    Kifogásolom, hogy a szivárványon táncoló rózsaszín bolyhos egyszarvú nincs a listában :-)