Ötvös Tibor

Nightmarchers - külső nézetes Far Cry?

Bemutatkozott a Nightmarchers, mely leginkább egy külső nézetes Far Cry-ként határozható meg.

A poszt-apokaliptikus játékok továbbra is széles közönséget vonzanak és a jelenleg is adományokat gyűjtő Nightmarchers is ezek közé tartozik. A különbség mindössze annyi, hogy míg ezen világok többnyire valamilyen világégés után igen lepusztultak, addig a frissen bejelentett Nightmarchers ennél színesebb közeget ad. A Wyrmbyte csapata jelen pillanatban is a Fig felületén próbálja összeszedni a 100 ezer dolláros összeget és reményeink szerint sikerülni is fog nekik, hiszen a program nagyon izgalmas alapötlettel rendelkezik és a megvalósítás is eltér a vetélytársaitól, hiszen a hawaii mondavilágot helyezi a középpontba.

Az alaphelyzet szerint Oahu szigetét elpusztította egy hatalmas vihar és ha ez még nem lenne elég, egy ősi istenség, Kamapua'a ismét felbukkant és elkezdte módszeresen pusztítani azt, ami megmaradt a világból. Természetesen maradtak túlélők, akik csapatokba verődve próbálnak megszerezni mindent, ami az életben maradásukhoz szükséges és így még egymással is ölre mennek a javakért. A főszereplő egy ilyen túlélő családapát alakít, aki az emberiség utolsó reménye - mi más is lehetne?

Azt még mindenképpen meg kell említeni, hogy a játék címe, a Nightmarcher a hawaii mitológia egy fontos eseményét, a holtak éjszakáját takarja. Esténként a hawaii harcosok kiszállnak sírjaikból, hogy visszatérjenek egy szent helyre vagy éppen a haláluk helyszínére és leróják tiszteletüket Kane, Ku, Lono és Kanaloa istenségek előtt. Ilyenkor az élőknek be kell zárkózniuk, különben lemészárolják őket - kivéve, ha családtagok.


A kis mitológiai kitérő után lássuk a játékot. A történetközpontú akció-RPG-ben ismét fontos szerepet kapnak majd a döntéseink, melynek megfelelően alakul a világ és a társaink hozzáállása személyünkhöz. Bár mitológiáról van szó, de szerencsére a készítők a Far Cry sorozatot tekintik ihletőnek és ennek megfelelően modern eszközökkel, fegyverekkel harcolhatunk majd a disznófejű istenéggel. Azonban a karakterünket külső nézetben láthatjuk, ami így látványosabb harcokat és megoldásokat tesz lehetővé. A bázisfoglalás lesz az alapja a játékmenetnek, azaz különböző területeket kell visszaszerezni az ellenfelektől és azokat meg is kell tartanunk.

Hősünk eleinte abszolút kezdőként veti bele magát a harcokba, ám a kalandok során kiderül, hogy isteni kapcsolatai is vannak, így folyamatosan újabb és újabb képességeket tud megtanulni. Ezek egyike lesz majd az állati forma, melynek során képesek leszünk több állat alakját is felvenni. Így madárként például a magasból fedezhetjük fel a területet, cápaként pedig nagyobb nyugalommal úszkálhatunk a tengerben. A Nightmarchers egy igen érdekes kis hibridnek tűnik, mely reményeink szerint sikerrel szedi össze a fejlesztéshez szükséges összeget és egy emlékezetes kis kalandot kapunk majd a képében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Ez mitől hasonlít a Far Cry-ra? A modern fegyverek miatt? Na ne....