Ötvös Tibor

Mafia 3 előzetes


Új fejlesztő, új helyszín, új szereplők, régi hangulat. Nagyjából így foglalható össze a Mafia 3.

Nagyon sokat kellett várni a Mafia 3 hivatalos leleplezésére, de a jelek szerint megérte. A 2K Games a kaliforniai illetőségű Hangar 13 csapatára cserélte le a 2K Czech-t és ez egyben sajnos azt is jelentette, hogy a második rész félbemaradt története valószínű sosem lesz befejezve (ez azonban egyáltalán nem igaz - lásd később).

A Mafia 3 főszereplője Lincoln Clay, az árva gyerek, aki egész életében a családot keresi, amit aztán a háborúban meg is talál valamilyen szinten. 1968-ban, mikor visszatér New Orleans-ba rögtön azzal kell, hogy szembesüljön, hogy az újdonsült családját az olaszok kiirtották és itt vesszük át az irányítást Lincoln felett.


New Orleans egyébként remek kis környezetet nyújt majd kalandjainknak, hiszen a jazz mellett a vudu-vallás térnyerése is eme korszakban történt és így találkozunk pár érdekes karakterrel. Lincoln természetesen bosszúra szomjazik és szeretne saját birodalmat kiépíteni, ami nem megy egyedül, így kapunk társakat is.

Cassandra egy afro-amerikai nő hatalmas afro frizurával. Burke egy középkorú fickó, aki jellegzetes szakálláról lesz felismerhető. És végül ott a harmadik karakter, Vito. Igen, a második részben megismert Vito Scaletta áttette székhelyét Empire Bay-ből, ám hogy ez miként és miért történt, majd csak a játékból tudhatjuk meg.

Minden karakter egyedi képességekkel bír, mely nagyon jól jön majd a különböző bevetések során. Burke például remekül vezet, így a legtöbb üldözésben érdemes őt tenni a volán mögé. Ugyanakkor nagyon figyelnünk kell társaink boldogság és elégedettségi szintjére, hiszen könnyen elárulhatnak minket. Így a történet során tudunk majd különböző épületeket szerezni a magunk számára és ezeket kiadhatjuk a trió egyik tagjának, hogy ő vezesse.



Szerencsére nem kell mindig az erőszakot alkalmazni a játékban, egy-egy ilyen klub vagy játékterem "átvétele" lehet békésen is. Persze aki akar, az felrobbanthatja vagy fegyverrel betámadhatja az épületet, de a higgadtabb lelkületűek szimpla rábeszéléssel is átvehetik a helyet.

A Mafia 3 grafikailag kiválóan teljesít, a játék remekül hozza New Orleans zenés és láppal-vízzel körülvett hangulatát. A karakterek kidolgozása első osztályú, az autók szintén pazarul festenek és élethűen törnek. A Mafia 3 a jövő év egyik legjobban várt alkotása, mely az eddigiek alapján hozza az előző részek hangulatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #16
    Nem én akadtam ki rajta. ;-)
  • Redknapp #15
    “a rasszizmus egy természetes dolog”
    Lehet magad ezzel nyugtatni, de hogyha egy 21. századi “értelmes” ember elítel egy másik egyént olyanért, amiről az nem tehet, akkor az költözzön ki az állatkertbe.

    “Ugyanis különbözőek vagyunk.”
    Akkor meg miért akadsz fel azon, hogy ki hogyan néz ki?
  • Lacee86 #14
    Kíváncsian várom. Alapvetően nekem tetszett a 2, annak ellenére, hogy összetettebb, hosszabb és szabadabb játékmenetet is elviseltem volna.
  • Tetsuo #13
    "A lényeg a miérten van. Miért unszimpatikus? Ismeri? Vagy csak azért mert más színe van? Ha más színe van az mitől lesz neki gyűlöletes? Itt el is jutottunk oda, hogy nyilván prekoncepciói vannak..."
    Egyrészt ez a te fantáziád, lehet, hogy teljesen más magyarázata van - másrészt magánügye, hogy kit-mit miért kedvel vagy nem kedvel.

    "Miért, olyan sokat ismersz? Vagy csak a tipikus, sztereotípiákra épülő filmekből ismered azt a mentalitást?"
    Hadd általánosítsak már, jó?! ;-) Amikor te a magyarokról beszélsz vagy akármilyen csoportról, te sem ismered mindegyik tagját személyesen és behatóan.
    Közöd nincs a miérthez, el kell fogadnod, hogy én vagy más hogyan érez... ráadásul ezt még nem fogalmaztam meg magamnak sem.
    Ismerek több feketét is személyesen (Ángliában élek), nem kedvelem őket kevésbé, mint pl. a fehéreket. Én nem vagyok rasszista sem, szeretek megismerni és tisztelek más kultúrákat, a fenti példát pont érdekességnek mondtam, hogy nem alá-fölé rendeltségről van szó, csupán (un-) szimpátiáról, ami összetett és sokszor nem tudatos dolog.
    Én magam is tapasztaltam a "művelt Nyugat" műveletlenségét és tájékozatlanságát, de soha nem vettem magamra. Nem értem miért hoztad ezt föl, teljesen más a szitu. Eléggé képben vagyok kulúrákkal és vallásokkal, nem információhiány az oka annak, amit mondtam.

    "Ha tényleg olyan fontosak lennének a hagyományos értékek a jelenlegi kormány (meg az előzőekből is) nagy részének már börtönben kellene ülnie."
    Egyetértek. ;-) Véleményem szerint 1945 óta nincs magyar érdekű kormány és azóta a legtöbb magas pozíciójú személy hazaáruló kollaboráns.
    1989-ben nem volt igazi rendszerváltás, a bűnösök nem csak nem lakoltak meg, hanem busás nyugdíjat és egyéb sápot kapnak azóta is.
    Civilizációnk korrupt. A folyamatos rothadás egyik állomása és katalizátora a dekadens liberalizmus. Az álliberalizmus, ami hazánkban kiemelkedően jelentős, még rosszabb ugye.
    Küldök privátot - ha megengeded - amiben próbálok kissé pontosabban rávilágítani. ;-)


  • cylonflatus #12
    Te nagyon kevered a szezont a fazonnal, már bocsánat, hogy beleszólok. A liberalizmus nem állít ilyet, hogy nem lehet valami unszimpatikus, sőt. A lényeg a miérten van. Miért unszimpatikus? Ismeri? Vagy csak azért mert más színe van? Ha más színe van az mitől lesz neki gyűlöletes? Itt el is jutottunk oda, hogy nyilván prekoncepciói vannak, amit kiterjeszt az egész rasszra. Innentől rasszizmus. "Általában egy mai fekete ember beszédét, viselkedését nem igazán kedvelem". Miért, olyan sokat ismersz? Vagy csak a tipikus, sztereotípiákra épülő filmekből ismered azt a mentalitást? Szerinted ugyanúgy beszél egy mai West Pointon végzett afroamerikai tábornok a Pentagonban, vagy egy georgiai tűzoltó, aki vasárnaponként templomba jár, mint az iskola mellé járó gangbanger mondjuk Detroit egy lepukkant kerületében? Meglepődnél, hogy mennyi fekete él igazi konzervatív keresztényi szellemben. Mondom igazi keresztény, nem kdnp-s kamu értelemben. Csak ezekről nem csinálnak filmet, mert senkit nem érdekel, meg nem lehet rajta röhögni. Vagy fölháborodni. Ez ugyanaz a tempó, mint amikor egy francia megkérdezte tőlem honnan vagyok, és meglepődött amikor mondtam, mert úgy tudta (és a félelmetes, hogy még nagyon sokan) a magyarok cigányok. Vagy egy belga meglepődött, amikor mondtam, hogy igen, nálunk is van vezetékes áram(!). Ugye szarul esne neked is ilyeneket hallani? Én nem tartom magam se liberalistának, de semminek se, utálom az izmusokat, és a másik oldalról is meg van a véleményem, de az a hiszti ami ebben országban megy, ez az élből "libsizés", ez a gyűlöletkeltés, ettől felfordul a gyomrom. Már egy játékprogram kapcsán is az agymosott, buta tufa kormányközeli pr szöveget kell olvasnom? Barátom, ha most hirtelen kirántanák a seggetek alól mindent ami a liberalizmusban gyökerezik olyan világ lenne itt, hogy a most fennhangon libsizők sírnának a legjobban. Tudod ki árt ennek az országnak a legtöbbet? Elárulom, ott ülnek a parlamentben. Nem a libsik, meg a feketék, meg a bevándorlók. Hagyományos értékek? Röhögnöm kell. Ha tényleg olyan fontosak lennének a hagyományos értékek a jelenlegi kormány (meg az előzőekből is) nagy részének már börtönben kellene ülnie. Helyette szimpátiaszavazás van. "Inkább ezek lopjanak" tempó.
  • Tetsuo #11
    Ne húzd fel magad. Természetesen nem rasszizmus, még az sem, ha egyszerűen nem kedveled őket (vagyis nem szimpatikusak). Mert kötelezően nem lehet valaki szimpatikus - ez csak egy liberális agyrém.
    Ha valaki nem kedveli a kövér embereket, vagy a rock zenét, vagy egyszerűen bármit megkülönböztet minőség szerint, ahhoz joga van. Ugyanis különbözőek vagyunk. A rasszizmus tényleg az, amit mondtál, vagyis ha alárendeled ill. ha kifejezetten utálod a feketéket vagy sárgákat akármi. Ezenfelül kijelethetjük, hogy a rasszizmus egy természetes dolog (egyfajta védekezés), csak a degenerált liberális világ háborog ellene.
    Általánosságban a színesbőrűek inkább rasszisták, mint a fehérek.
    Nekem pl. a 60-70-es évek feketéi szimpatikusak (a beszédstílusuk, a megjelenésük, a viselkedésük), de általában egy mai fekete ember beszédét, viselkedését nem igazán kedvelem. A kövér testektől pedig kissé undorodom. Erről nem tehetek, ez van. Tudat alatt persze bennem van, hogy ők kevésbé egészségesek és általában maguk tehetnek róla, hogy néznek ki. De nem utálom őket, nem érzek gyűlöletet irántuk és nem akarom őket kiközösíteni sem.

    Egy játék vagy film főszereplője pedig teljesen más téma. Abszolút szubjektív és magánügy, milyen karakterbe tudod beleélni magad vagy éppen melyikbe nem. Mint írtam, sok férfi nem tud egy női főszereplővel azonosulni... rájuk sem mondható az, hogy utálnák a nőket. Ez csak az eltorzult, modern és beteges értékrend szerint élők egyik kötekedő lehetősége, hiszen próbálják másokra (inkább mindenkire) ráerőszakolni, ugyanis tradícióellenesek és rombolnak, ahol csak tudnak, a negatív erők - sokszor tudattalan - szolgálatában állva.
  • Paddy #10
    Tehát, ha engem zavar egy néger akkor rögtön rasszista vagyok?:D Ha kifejezem azt, hogy nekem nem tetszik, hogy néger a játék főhőse az még nem jelent rasszizmust. Abban az esetben jelentené, ha minden téren a feketéket alárendelném a fehéreknek, de itt egy játék főhőséről van szó és nem arról, hogy mondjuk egy amerikai gettóról szóló filmben is feketék helyett fehéreket akarok látni.

    Egyébként pro és kontra a dolog, mert ha mondjuk egy fehér emberre osztott szerepért háborog egy néger az sem más, mint vegytiszta, fröcsögő rasszizmus. Pl. Az Oscar gála megmondó feketéi mikor azért vergődtek, hogy túl kevés néger van az Oscar jelöltek között az nem volt más, mint fehér ellenes fekete rasszizmus.
  • Sequoyah #9
    Zavarhat, de ezt akkor is rasszizmusnak nevezik. De ezt ki is fejezted, hogy a borszine zavar, nem tudom miert csodalkozol.
    Meg talan ha azert zavarna, mert a feketek bunozok (mar ez is altalanositas es rasszizmus), de ez eleve egy bunozokrol szolo jatek, bunozo fohosokkel.
  • Paddy #8
    A kérdés az, hogy miért nem zavarhat egy néger főszereplő?
  • Zombee #7
    A kérdés az, miért zavar egy néger főszereplő?