Ötvös Tibor

Just Cause 3 - ismét az őrület az úr!

A Just Cause 3 pont olyan őrült játékmenet kínál mint tették azt elődei.

Manapság nagyon nehéz igazán egyedit alkotni az úgynevezett sandbox játékok világában. A Rockstar Games mindig képes erre és nagyjából az egész szakma hozzájuk igazodik. Azonban vannak kivételek, akik a saját útjukat járják. Ilyen a Saints Row széria vagy éppen a Just Cause is. Utóbbi most megkapja harmadik részét, mely éppen olyan játékmenetet kínál mint az elődei.

A sztori szerint hősünk, Rico Rodriguez ezúttal szülőföldje, Medici szigete megmentésére siet, hiszen azt éppen egy diktátor, Di Ravello tábornok uralja. Ennyi nagyjából a történet, többre nem is lesz szükségünk, hiszen a lényeg úgyis az, mekkora szabadságot kapunk. Nos a válasz egyszerű: maximálisat.



Rico ismét teljesen szabadon mozoghat a szigeten és csak rajtunk múlik, hogy melyik utat választjuk egy-egy küldetés sikeres lebonyolítása érdekében. Például egy kommunikációs állomás ledöntéséhez választhatjuk, hogy belevezetünk egy repülőt vagy árnyékként C4-et helyezünk el a legfontosabb helyén az épületnek de szimplán szét is lőhetjük a távolból.

Mivel a Just Cause mindig is az őrült mutatványairól volt híres, így a fejlesztők ezúttal kimondottan rágyúrtak erre a vonalra is. Rico kap egy ruhát, melynek segítségével denevérként suhanhatunk a föld felett. A bemutatott változatban például egy épületről a ruha segítségével eljutottunk egy helikopterre, ahol aztán kikaptuk a pilótát és a gépet egy épületnek vezettük... a robbanás előtt azonban a grappling hook segítségével elhúztunk onnan.

A Just Cause 3 grafikailag a csúcskategóriát képviseli és a demó is zökkenőmentesen futott. A játék december 1-én jelenik meg és már nagyon várjuk. Az Avalanche Studios feltehetően ismét díjazza majd a legőrültebb mutatványokat így érdemes lesz rögtön gyakorolni is majd a későbbi kihívásokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ironman2 #3
    Erős vétel lesz!
  • Lunki88 #2
    Hogy a fenébe marad ott a helikopter alján a karakter?
  • Sir Cryalot #1
    "grafikailag " ez olyan csúnya szó, és gyerekes, a játék meg dúdbruh