Ötvös Tibor

Death to Spies 3 előzetes


Készül a Death to Spies sorozat harmadik része, melyben ismét a világháború és a hidegháború idején kémkedhetünk.

Talán nem túl ismert hazánkban, de a Death to Spies kimondottan sikeres szériának számít azon rajongói körben, akik kedvelik a kémes tematikájú akció-kalandjátékokat. A harmadik fejezet megjelenéséig még van pár hónap, de szerencsére már lehetőségünk volt kipróbálni az alkotást, mely szerencsére ezúttal is kimondottan élvezetes lett.

A játék hőse egy ügynök, aki csak a Kapitány néven fut a program jelen fázisában, aki egyébként a SMERSH nevet viselő osztag egyik oszlopos tagja (a SMERSH a játék címét viselő Death to Spies orosz megfelelőjének első betűiből jön össze). Az alkotás egyébként nagyrészt a II. Világháború idején játszódik, de a történet során eljutunk az 1962-1964 között lezajlott Hidegháború korszakába is.

A bemutatott változatban Norvégiában jártunk egy kastélyban, ahol egy bizonyos Gerhard Kneller ellen kell sikeres merényletet elkövetnünk. Az úriember az egyik utolsó támogatója a zsidók kivégzésének, illetve személyesen is bűnös több száz fogoly haláláért. Mellette ott van még Dr Wolfgang Giese, aki szintén nem a jó fiúk táborát erősíti.


Norvégia mellett egyébként Ausztria, Svájc, Kuba, illetve New York, Jacksonville, Miami illetve Dallas is teret ad majd egy-egy küldetésnek. A játékmenet egyébként nem sokat változott az eddigiekhez képest: bemegyünk a helyre, megölünk pár embert, begyűjtünk pár bizonyítékot és kimegyünk. A fegyverek között a zongorahúrhoz hasonlatos fojtózsinór, a kés és a limitált lőszerrel bíró pisztoly szerepel.

Pár elemet pedig a többi akciójátéktól loptak össze a fejlesztők. A megfigyelési rész a Hitman-sorozatból, a radar és az ellenfelek érzékelését meghatározó része a Metal Gear-szériából lehet ismerős. Az ellenfelek egyből jelzik, ha valami olyat látnak, ami nekik kicsit is gyanús, így a kihívás elég komoly... a bemutatótt változatban is folyamatosan ügyelni kellett a mozdulatainkra, a testek elrejtésére és még az árnyékainkra is.

A Death to Spies 3 kimondottan érdekesnek tűnik, bár természetesen sem grafikailag sem a játékmenet finomságát tekintve nem jelenthet kihívást például a Hitman: Absolution számára. Ennek ellenére reménykedjünk, hogy összegyűlik a szükséges fejlesztési összeg a Kicktarteren és a készítők befejezik a projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lunki88 #2
    Az Absolution már meg akart felelni a mai játékos trendeknek azért lett olyan amilyen.
  • Ender Wiggin #1
    jól összeszedték a zsáner szokásos elemeit.
    amúgy meg a hitman absolution egyáltalán nem az etalon a lopakós játékok között, úgyhogy tök mellékes, hogy kihívás-e a számára, vagy sem...