Gyurkity Péter

Androidra épít egy új konzol

Alacsony árral, valamint az Android mobil platformmal tűnne ki a mezőnyből egy új induló, amelynek készítői ingyenes játékokat, és a hacker-mentalitás előtérbe helyezését ígérik a potenciális támogatóknak.

Ha minden összejön, a konzolok mezőnye egy újabb fejlesztéssel bővül, mégpedig egy kicsinyke, egyelőre magának anyagi hátteret kereső projekt révén. Az AngelList portálon - amely éppen az ilyen új kezdeményezések támogatására, pontosabban a potenciális támogatók megtalálására és bevonására jött létre, éppúgy, mint a Kickstarter - egy készülőben lévő konzol tervét tették közzé, a sikeres elindulás reményében.


Az egyelőre Ouya névre hallgató konzol talán legfontosabb előnye, hogy mindössze 99 dollárt kóstálna a boltokban, az azon beszerezhető játékok pedig kivétel nélkül ingyenesek lennének. Azt sajnos egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen hardveres elemekre építenének, itt mindössze néhány képet (koncepciót) tettek közzé a tervezett készülékről, ám az már biztos, hogy a szoftveres oldalon az eddig okostelefonokon és táblákon elég jól szereplő Android végezne el minden feladatot. A mindössze néhány hetes múltra visszatekintő projekt célja, hogy a hacker-mentalitást meghonosítsa a potenciális fejlesztők és felhasználók körében, ennek érdekében pedig minden vásárló automatikusan hozzáférne a fejlesztői kithez, hogy azonnal nekiláthasson újabb programok készítésének.

Az érdeklődőknek elsősorban az adhat némi reményt, hogy nem teljesen tapasztalatlan emberek állnak a kezdeményezés mögött. Itt rögtön Yves Behar neve tűnik elő, aki annak idején az OLPC (One Laptop Per Child) projekten is dolgozott, de ugyanígy említésre érdemes Ed Fries, aki az eredeti Xbox konzol csapat tagja volt, vagy akár Julie Uhrman, aki az IGN digitális disztribúcióért felelős alelnökeként tevékenykedett.

A további részletekre azonban még várnunk kell - remélhetőleg hamarosan arról is nyilatkoznak, hogy mennyiben támaszkodnának az új, egyre népszerűbb felhő-platformokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #25
    Nos, mostanában kiderült, hogy nem csak ingyenes játékok lesznek rá, hanem lehetőség van értük pénzt is kérni különböző tranzakciók keretein belül, így akár már életképes is lehet a gép.
  • ugh #24
    Tevedesben vagy. A wii-u-t(na ezt hogy kell ragzani) en sem tartom egy szerencses dolognak.
    A wii az mas.
    Csak az a gond, hogy a wii-u hamarosan kijon a tobbi konzolrol meg csak ilyen errol almodik a nyomor fotok vannak.
    1-2 ev alatt meg sok minden tortenhet.
    Mint ahogy fog is es lesz nagy meglepi.
    Egyesek szerint orulhet majd az aki nem doglik ehen(es most nem konkretan mo.-ra gondolok).
  • Old PS Fanboy #23
    a tableten kívül ez!
  • Landro #22
    Vajon milyen kontroller lesz hozzá?
  • Old PS Fanboy #21
    Javítás "Ha okos döntést hoznátok és nem vennétek meg ezt a mocsok nagy lehúzást"
  • Old PS Fanboy #20
    Igazad van, kicsinálja azt a N saját maga, segítség nélkül.:)
    Gondold kicsit át, mit kínál a Nintendo...
    A szarrá unt 6-7 éves konzolokat kínálja ugyan azokkal a játékokkal, egy 100%-ossan felesleges és drága tablet irányítoval, minimum $250-ért.
    Miért nem tudtok gondolkodni?
    Miért nem látjátok mit akarnak eladni nektek?
    Mi vesz rá titeket, hogy fanaikus módjára liter szám nyeljétek a Nintendo bélsarát?
    Ha okos döntést hozntok és nem venéd meg ezt a mocsok nagy lehúzást, amit ők Wii U-nak hínak, talán elgondolkodnának és akkor talán megint lehetne egy igazi erős N konzolotok, ahol nem mások levetett és megunt mocskában kéne hemperegnetek.
  • ugh #19
    Faszt...
  • Old PS Fanboy #18
    A Wii U-t kifingatja az tuti.
  • ugh #17
    Egyebbkent meg nem rosz otlet ez a kis kutyu.
    Ilyen arban varjuk szeretettel.
  • ugh #16
    Szerintem ma ne igyal mar tobbet .
    Ha meg alap allapot akkor fordulj surgosen orvoshoz...