Ötvös Tibor

Az év eddigi legrosszabb PC-s játékai

Mivel júliusban semmi nem jelenik meg PC-re, így inkább megnézzük az idei év eddigi legrosszabb és a legjobb PC-s alkotásait is.

Eltelt fél év az idei évből is így érdemes kicsit visszatekinteni az eddig megjelent alkotásokra. Idén is voltak komoly sikerek és kellemes meglepetések, de ugyanakkor hatalmas csalódásokban is volt részünk bőven. Első körben a januártól június 30-ig megjelent programok közül választjuk ki a legrosszabbakat, a Metracritic összesítései alapján.

Kivételesen nem fogjuk most leírni egyetlen címnél sem, hogy mindenki messze kerülje el, hiszen az idei felhozatalban szereplő legrosszabbakat is érdemes kipróbálni... igaz, csak a poén kedvéért. Itt van elsőnek mindjárt a Yaiba: Ninja Gaiden, mely a legrosszabbak legjobbja a maga 49 pontos átlagával. A mi véleményünk sem volt túl pozitív a programról, elég keményen unatkoztunk a kaszabolás közben.

A Depths of Fear: Knossos 48 pontot kapott, ám a legtöbb kritika alapján a játékosnak olyan érzése lehetett játék közben, mintha 20 évet utazott volna vissza az időben. A mi életünkből kimaradt, így nem mondunk véleményt. Meglepetésre azonban pár nappal a megjelenése után máris a legrosszabbak között szerepel a Transformers: Rise of the Dark Spark, mellyel mi még játszunk, véleményünk hamarosan olvasható lesz az oldalon.



Az elég hosszú névvel ellátott Line Of Defense Tactics - Tactical Advantage szintén nem szerepelt az általunk kipróbált alkotások között és a külföldi kollégák negatív hangú kritikáit olvasva nem is érzünk késztetést, hogy feltelepítsük ezt a stratégiai játékot a gépünkre. Meglepő a Deus Ex: The Fall szereplése a rosszak között, hiszen bár mi sem rajongtunk a programért, de azért a 46 pontos átlag elgondolkodtathatja a kiadót a folytatásról.

A Dragons and Titans megítélése elég kettős, hiszen a kritikusok a 43 pontjával ott van szembe a vásárlók értékelése, ami azonban 6.3-at ért el a tízes skálán. Kevésbé meglepő a Rambo: The Video Game felbukkanása a listán, hiszen mi sem tudtunk szinte semmi pozitívat mondani a kritikánkban és elég érthetetlen, hogy egy ekkora cím jogait miért is egy kis csapat szerezte meg. Előre félünk a Terminator-adaptációtól.

A dobogó alsó fokán a Warhammer 40k: Storm of Vengeance található, mely nagyon nagy csalódást jelent mindenkinek, aki rajong az amúgy népszerű és számos remek játékkal rendelkező univerzum iránt. Nem is érdemes több szót vesztegetni rá, inkább nézzük a második helyen 32 pontos átlaggal rendelkező Rekoil-t, ami egy apokaliptikus világban játszódó rettenetesen gyenge MMO. Az első helyet, a 2014 eddigi legrosszabb PC-s játéka címet pedig a mindössze 22 pontos átlaggal bíró BlackSoul szerezte meg. A külső nézetes akció-horrort mi is kipróbáltuk, de a végeredmény annyira félelmetes, hogy inkább nem is írtunk róla semmit. Legközelebb a legjobbakat vesszük át, ami azért kellemesebb lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #6
    Nem, nem. És nem. Lehet, hogy poén, de csak ha ingyen adják. Pénzt nem adnék egy rossz viccért, 1€-s bundle csomagban se kellene az ilyen. Épp elég jó játék van a Steam fiókomon, hogy poénnak is normálisat választhassak.
  • Zero 7th #5
    Én egy eredeti DE HD remake-re vágynék, de mivel a HR gyakorlatilag eleve az, így erre sok esély nincs sajnos.
  • Ender Wiggin #4
    kit érdekel, hogy rossz a The Fall, a DE:HR Directors Cut mindenért kárpótol...
  • Skyline #3
    Hátőőő....Az első képek alapján is lehetett sejteni hogy rail shooter...főként az első videók után.... Elég furán nézek azokra akiknek nem tűnt fel rögtön...:D
  • lwb #2
    A Ramboval az volt a szívás, hogy a screenshotok és a szándékosan kevés előzetes info alapján mindenki azt gondolta, hogy fps lesz. Erre egy szimpla rail shooter lett. Már eleve vicc, hogy egy 10-20 éve megérdemelten halott stílust támasztottak fel 2014-ben, de a félrevezető előzetes infok alapján egyértelműen lehúzáskísérlet az egész.
  • grebber #1
    Yaiba: Ninja Gaiden és a Deus Ex The Fall nem volt olyan vészes Rambo se egynek bőven jók voltak.