Ötvös Tibor

Nem hivatalosan elismerték a Half-Life 3 fejlesztését (?)

A Counter-Strike társalkotója, Minh Le szerint a Valve nem csak a Half-Life 3-at, hanem a Left 4 Dead 3-at is készíti.

Az ember már nem is tudja, pontosan hogyan is fogadjon egy olyan hírt vagy cikket, melyben a Valve és a Half Life 3 egy mondatban szerepelnek. Ennek ellenére természetesen minden egyes ilyen "mozzanatról" beszámolunk, hiszen ki tudja, mikor hangzik el valami olyan, aminek lesz némi valóságalapja is. Ezúttal a Counter-Strike társfejlesztője, Minh Le tett érdekes kijelentéseket egy interjúban.

"Most nagyon villog a fejemben a piros lámpa!" - felelte a Half-Life 3-mal kapcsolatos kérdésre Le. "Szerintem nem beszélhetek róla, de őszintén megmondva mindenki tudja, hogy zajlanak a munkálatok. Így ha azt mondom, hogy igen, láttam pár koncepciós tervet és képet akkor az nem lenne túl nagy hír. De azt hiszem elmondhatom, hogy láttam olyan terveket, melyek a Half-Life univerzumból származnak."Le a Left 4 Dead 3-ról is beszélt. Elmondása szerint a játék pazarul fest, ugyanakkor nagyon elfogult, hiszen imádja a sorozatot. "Láttam, nagyon jól néz ki. Nagyon igtatott lettem, mikor megláttam hiszen imádtam az előző két részt is. A Left 4 Dead az egyike azon címeknek, melyek megváltoztatták a játékipart. Akkoriban ugyanis nem volt ennyi ko-op játék, szóval ez egy remek ko-op program."

Szóval kérdéses mennyire vesszük komolyan ezt az újabb bejelentésnek is felfogható nyilatkozatot, melyet feltehetően pár napon belül megcáfol a Valve. Ha ez nem történik meg, akkor lehet készülni valami meglepetésre az E3-on. Ám nagyobb az esély arra, hogy ez is csak valami kacsa és Le félrenézett valamit. 2011 és 2014 között ugyanis összesen 7 alkalommal történt hasonló "leleplezés" és minden egyes esetben megcáfolták azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zombee #11
  Arról mindenki megfeledkezik, hogy a hype-ot nem a Valve gerjeszti, hanem az újságírók, fórumozók. A Valve részéről nem jelent meg semmi. Van érdeklődés a játék iránt, ez teljesen egyértelmű.
 • WhiteStar #10
  én is biztosan megveszem, még ha 5 év múlva is adják ki!

  bcrics: kiöregedés helyett pedig én inkább kihalást mondanék :D
 • IMYke2.0.0.0 #9
  Csak magamat tudom idézni:

  "Csak akkor hiszem el, hogy a Half Life 3 egyáltalán komolyan a Valve-es buksikban megfordult, amikor már a STEAM főoldalán olvasom az előrendelhető státuszt, gépigénnyel, képekkel és videókkal.
  Addig minden egyszerűen marketing bullshit."
 • pali78 #8
  Ember! Nem tudod miről beszélsz!
 • barret #7
  Mindkét előző rész meglehetősen sikeres volt!
  Ne csináljanak rosszabb folytatást,és semmi gond nem lesz :D
 • paj01 #6
  Tok mind1 mikor jelenik meg ha olyan szintu cuccot raknak le az asztalra mint az elozo 2 resz.Epp a minap nosztalgiaztam, nezegettem a hl2 es e3 demokat...még ma is üt. Kar h a valvenak van ez a steam nevu aranybanyaja. Dol a lé nem kell hl3at csinalni...
 • Ender Wiggin #5
  nem a COD játékosoknak készült és a "vennék" egy ilyen játék esetében nem 1 milliárdos bevételt jelent. ahogy az összes HL epizód és kieg sikeres volt, sőt az amatőr verziók is, ez is az lesz.
 • amitakartok #4
  Szerintem nem vennék - legalábbis a kritikusok azt mondanák, hogy ne vegye meg senki mert nem haladt a korral (értsd: nem majmolja a Call of Duty játékmenetét).
 • Ender Wiggin #3
  óriási siker lenne. én is a vevők között leszek. az ember a kedvenceire vár, akármeddig is. hűségesen.
 • bcrics #2
  Tényleg úgy gondolod ha ne adj isten jövőre megjelenne a játék, nem vennék mint a cukrot?

  Abban az esetben lenne bukta, ha ez a generáció, akinek még mond vmit a half life név, szépen lassan kiöregedne, ....ahhoz azért még több idő kell.
  Bár jó úton haladunk afelé.