Ötvös Tibor

Mi történt a THQ alkotásaival? - Első rész


Több, mint egy éve ment csődbe a THQ és most Danny Bilson elárulta, melyik projekt milyen sorsra jutott.

Tavaly januárban kezdték el "szétcincálni" a THQ maradványait a különböző aukciókon a vetélytársak és nagyjából minden projekt el is kelt. Danny Bilson, a kiadó egykori vezetője pedig a héten lerántotta a leplet arról, melyik projekt milyen állapotban volt, mikor átvette az irányítást és milyen stádiumban lett továbbítva mások számára.

Dark Millennium Online

A Vigil Games Warhammer 40K MMO-ja már 18 hónapja készült, mikor Bilson átvette a vezetési feladatokat. Bár az új főnök nagyon támogatta a projektet, az mégis folyamatosan háttérbe szorult. Először a Darksiders majd annak folytatása miatt. A Darksiders 2 megjelenése után azonban a Millenium Online már szépen alakult. Azonban 2011 decemberében a THQ rengeteg pénzt veszített a uDraw és más, az elvárt szint alatt teljesítő projektek miatt és ezzel együtt járt a megszorítások bevezetése.

Két ok is amellett szólt, hogy az MMO fejlesztése leálljon. Először is a projekt elképesztő összegeket emésztett fel, másodszor pedig a piac kezdett átalakulni. Ennek ékes példája a BioWare és a Star Wars: The Old Republic, melynek premierjét a THQ kiemelten figyelte és miután kimondottan rosszul szerepelt, a kiadó kihúzta a szőnyeget a projekt alól.


A Vigil azonban nem adta fel és átalakította az MMO-t egy multiplayer RPG-vé. A projekt az Inquisitor nevet viselte és egy ingyenesen elérhető alkotás lett volna. Az egész nagyon hasonlított a Borderlandsra, négy fős ko-op móddal és remek küldetésekkel. A megjelenést 2013 nyarára datálták, ám a vezetés - Bilson kivételével - nem bízott a dologban. Az indoklásuk szerint egyszer már törölték a játékot és ezért nem akartak több pénzt beleölni.

"Nagyon csalódott voltam, mikor megérkezett a második törlés is. Ez pénteken volt és hétfőn ott is hagytam a kiadót" - jegyezte meg Bilson. "Azt gondoltam, hogy bár az MMO piacon nem volt esélye a projektnek, de az átalakításnak volt értelme és ennek törlése miatt ábrándultam ki."

InSane – Guillermo del Toro

Bilson szerint az utódja első dolga az volt, hogy törölje a rendező horror-projektjét. "Nem hallottam arról, hogy bármit is kezdene del Toro a játékkal, de majd kapcsolatba lépek vele, mivel lenne pár ötletem a feltámasztásra. Túl sokat nem árulhatok el, de az InSane egy akció-kaland volt erős Lovecraft-hatásokkal, remek történettel és karakterekkel. Igazából a Volition dolgozott rajta, nagyjából 35 ember és nagyon élvezték az egészet."


Devil's Third

Tomonobu Itagaki 2008-ban hagyta ott a Team Ninja csapatát és alapította meg a Valhalla Games Studiot. Első projektjük a Devil's Third lett volna, melyhez Bilson is nagy reményeket fűzött. A THQ csődje után a csapat megkapta a program jogait és Bilson szerint 2014-ben meg is jelenik majd a program. Többet erről nem beszélt, de nincs is rá szükség, hiszen Itagaki nagy bejelentéssel készül a Devil's Third kapcsán, melynek kiadói feladatait a Valhalla Games Studio magára vállalta.

Elsőre ennyi, legközelebb olyan projektek következnek, mint a South Park: The Stick of Truth, a Red Faction: Armageddon vagy az 1666: Amsterdam.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!