Gyurkity Péter

Régebbi chippel jön a HTC One Max

A tajvani gyártó készülőben lévő nagyméretű okostelefonja a jól értesültek szerint egy régebbi processzorral jelenik meg, az okokról azonban még vitatkoznak a felek.

A HTC One Max várható megjelenéséről már augusztus elején beszámoltunk, azóta azonban nem sok előrelépés történt ezen a téren, a cég háza táján inkább a várható leépítésekről és a vezetés helyben maradásáról szóltak a hírek. Most végre újabb részleteket tudhatunk meg a készülékről, amelyek ezúttal is vegyes képet tárnak elénk.

Abban nincs vita, hogy az One Max nevéhez méltóan nagyobb méretű kijelzővel jelenik meg, ez várhatóan egy 5,9 hüvelykes példány lesz. Az One sorozat eddigi viszonylag sikeres szereplésére építő jövevény ágazati források szerint azonban a Qualcomm egy régebbi chipje köré épül, ez pedig nem más, mint a négymagos, 1,7 GHz-es órajelen futó Snapdragon S4 Pro APQ 8064. Ezzel nyilván nem fogják lenyűgözni az érdeklődő vásárlókat, hiszen a riválisok többnyire már az új generáció tagjaira támaszkodnak.

A lépés valószínű okairól megoszlanak a vélemények. Egyesek azt emelik ki, hogy a területen jelen lévő versenytársak (így például a Sony, az LG, az Asus, valamint az Acer és a Xiaomi) gyakorlatilag elhappolják az új Snapdragon 800 chipeket a tajvani cég elől, emiatt kellett megelégedniük egy régebbi változattal, mások szerint azonban ezen processzorokból egyáltalán nincs hiány a piacon, hiszen a Qualcomm megfelelő készleteket halmozott fel, ezért a HTC döntése inkább a költségek leszorításának szándékával magyarázható.

Bárhogy is legyen, az One Max minden bizonnyal október közepén jelenik meg a piacon, egyelőre ismeretlen áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mg1992mg #4
    Ne érts félre, rengeteg dolog szól az Android mellett és ellen. De váltani drága lenne, mert csak iOS felé nyithatna az ember, ha minőségibbet keres.
  • morden2 #3
    Erősebb a telefon, mint az asztali gépem :D
  • Dodo55 #2
    "Nem az Android miatt veszem meg."

    Pedig anélkül ezek a telefonok nem sokat érnének :)
  • mg1992mg #1
    Én egy sima HTC One-t szerzek be a következő hónapban (igen, saját pénzből, nem anyuci-apuci által, mégcsak az kéne, ennyivel lehúzni őket), és mondhat bárki bármit, nagyon tetszik az a telefon! Android ide vagy oda. Nem az Android miatt veszem meg.