Gyurkity Péter

Érkezőben a HTC Zara

A HTC jelek szerint még egy további készüléket dobna piacra még az év vége előtt, amely azonban nem a WP8, hanem az Android táborát erősítené.

A tajvani gyártó háza táján az utóbbi napokban több értesülés is napvilágot látott. Először arról olvashattunk, hogy ők is elhagyják a Windows Phone platformot, hogy a jövőben az Androidra koncentráljanak, ezt azonban nem sokkal később cáfolták, majd pedig az újabb felröppenő hírben már egy vadonatúj okostelefon fejlesztéséről számoltak be a jól értesültek.

Külső források szerint a cég hamarosan folytatná az androidos vonalat, bár erre még néhány hónapot várnunk kell. Valamikor az év vége előtt dobnák ugyanis piacra a HTC Zara névre keresztelt példányt, amelynek néhány hardveres jellemzője már kiszivárgott, így van némi képünk annak összetételéről. Az eddig meg nem erősített lista alapján a készülék például egy 4,5 hüvelykes érintőképernyőt kapna, amely qHD, azaz 960 x 540 pixel felbontást támogatna, ez pedig rögtön egy középkategóriás megoldásra utal.


A további részletek felsorolásában egy ikermagos, 1,2 GHz-en futó Snapdragon 400 chip, valamint az Adreno 305 grafikus vezérlő kapott helyet, ez szintén kizárja a csúcskategóriába történő belépést. A fenti párost 1 GB RAM, egy mindössze 8 GB-os belső tároló, microSD támogatás, egy 2100 mAh-s akkumulátor, valamint BoomSound hangszórók egészítenék ki, míg a szoftveres oldalon az Android friss, 4.3-as Jelly Bean változata futna majd, a Sense 5.5 kezelőfelülettel kiegészülve - a hátoldalon egy 8 megapixeles kamera látható.

A Zara megjelenése - ahogy azt említettük - közvetlen az év vége előtt, valamikor az utolsó negyedévben várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!