Gyurkity Péter

Európában is jön a HTC Desire 500

A HTC nem sokkal a tajvani rajtot követően Európában is piacra dobja új középkategóriás megoldását, míg a HTC One több régióban is egy újabb színben bukkan fel.

A Desire 500 néhány héttel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönség előtt, akkor azonban még csak annyit tudtunk, hogy a cég számára hazai, vagyis a tajvani piacon lesz elérhető a készülék. Most úgy döntöttek, hogy az EMEA-régióban is piacra dobják azt, mégpedig az első körben az Egyesült Királyságban, ahol még a hónap vége előtt sort kerítenek a debütálásra.

A hardveres specifikáció nem változott az eredetihez képest, így az okostelefon egy 4,3 hüvelykes, WVGA felbontást támogató érintőképernyővel jelenik meg, amelyet egy 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 200 chip, 1 GB RAM, egy 4 GB-os belső tároló, microSD, GPS/AGPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, DLNA, illetve további technológiák, így például piactól függően dual-SIM és NFC egészít majd ki. A hátoldalon egy 8 megapixeles, az előlapon pedig egy 1,6 megapixeles kamera kapott helyet, a szoftveres oldalon pedig minden bizonnyal az Android 4.2.2 fut majd, természetesen a Sense kezelőfelülettel kiegészítve.


A lépés megerősíti azt a korábbi értesülést, miszerint a tajvani gyártó több középkategóriás megoldást szeretne bemutatni, a csúcskategóriás példányok iránti érdeklődés lassulásával ugyanis (a Samsunghoz hasonlóan) most ebben látják a megújulás lehetőségét. Az ár és a pontos megjelenési dátum azonban még nem ismert, így ezen fontos részletekre még várnunk kell.

A fenti hírrel csaknem egy időben kiszivárgott, hogy a HTC One zászlóshajó nemsokára kék színben is elérhető lesz, mégpedig egyszerre több piacon - Európa remélhetőleg ott lesz a listán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!