Berta Sándor

Chatszobákkal bővülhet a Facebook

A közösségi portál a Host Chat nevű új funkciót teszteli. A kiszivárgott adatok alapján az új chatszobák hasonlítani fognak az AOL által egykor alkalmazott megoldásokra.

Az új funkcióról a TechCrunch és a CNET közölt információkat. A cél az, hogy a chatszobáknak köszönhetően a regisztrált tagok még több időt töltsenek a platformon. A megoldást jelenleg csupán néhány felhasználó bevonásával tesztelik. A Facebook hosszú távú célja az, hogy így vegye fel hatékonyan a versenyt az Apple iMessage, a Google Hangouts, a WhatsApp és a Snapchat szolgáltatásokkal, továbbá az SMS-sel és az azonnali üzenetküldő programokkal. A chatfunkciók bővítése azért is fontos a közösségi oldal üzemeltetőinek, mert az emberek ezekben a beszélgetésekben számos magán jellegű információt osztanak meg egymással, ezáltal még több adatot lehet eladni például a reklámügynökségeknek.

Lehetőség lesz arra, hogy ha valaki belép a chatbe, akkor a profilján elhelyezett gomb segítségével az éppen online lévő összes ismerősét beszélgetésre invitálja. Emellett megadható lesz a beszélgetés témája, így akár többen is dolgozhatnak majd együtt egy projekten, megoszthatják egymással az azzal kapcsolatos gondolataikat, ötleteiket. De azt is megbeszélhetik, hogy mennyire tetszett a tegnapi koncert vagy mi a véleményük egy adott témáról. Aki ugyanakkor szeretne csupán egy emberrel beszélgetni, azt is beállíthatja majd a szűrési funkciónál.

Az első tesztek során lehetőség nyílik arra is, hogy a résztvevők fotókat és videókat osszanak meg egymással. Az viszont egyelőre nem ismert, hogy hosszú távon a kommunikáció kizárólag szöveges üzenetekre korlátozódik-e majd, vagy a képek és a videók megosztására is lehetőség lesz-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #3
    A vacak chatet kellene megcsinálniuk, mert olyan, mint az MSN 1.0. Egy vicc az egész.
  • flashpointer #2
    chat.hu vol 2 :D
  • Szabó Árpád #1
    Még egy csatorna, ahol önként és dalolva adunk el információt magunkról. Durva...